Пісочні кошички з сирним кремом
(покроковий рецепт з фото)
Тістечка-кошики у мене асоціюються з радянськими солодощами. Досить грубе тісто для основи і якась масляна начинка. Але пора спробувати щось цікавіше!
Сьогодні я розповім, як приготувати пісочний кошички з сирним кремом. Вони виходять дуже ніжними за рахунок начинки, та й технологія випічки теж не засушить їх. Таке частування порадує дітей, адже його можна дуже весело прикрасити для свята. Я використовувала в оформленні свіжі фрукти і ягоди.
- Борошно - 1, 5 склянки
- Вершкове масло - 90 грам
- Крем - 2 Ст. Ложки
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Сир - 180 грам
- Цукор - 5 Ст. Ложок
- Яйце - 1 штука
- Ванільний цукор - 5 грам
- Фрукти - 200 грам
- Цедра апельсина - 1 Ст. Ложка
Спочатку зробіть тісто. Вершкове масло растолчіте з двома ст. Ложками цукру і борошном. Все перемішайте, руками зробіть крихту з тіста.
В іншому посуді змішайте сметану з розпушувачем до появи пухирців. Додайте цю суміш до попередньої. Потім замісити тісто в кулю.
Розігрійте духовку до 190 градусів, починайте розгортати тісто. Робіть невеликі кола для ваших формочок для випічки, після чого покладіть тісто в форми. Запікайте 10 хвилин.
А поки підготуйте начинку. Сир змішайте з цукром, що залишився, яйцем, ванільним цукром і цедрою апельсина. Зробіть єдину по консистенції масу.
Не виключаю духовки, дістаньте кошики, наповніть їх начинкою. Потім відправте їх назад на півгодини.
Дайте тістечком трохи охолонути, після чого прикрасьте їх нарізаними фруктами та / або ягодами. Подавайте з чаєм.