Пісочні кошички
(покроковий рецепт з фото)
Кошики з пісочного тіста - швидка і смачна заготівля. Кожен раз я шукаю рецепт нової начинки, а ось основа завжди колишня. Я знайшла цей рецепт років 7 назад, і з тих пір не зраджую йому, він відмінний.
У моїй родині всі ласуни, тому у нас вдома завжди є щось солоденьке. Але оскільки магазинна випічка іноді викликає сумніви, то я обзавелася декількома "коронними" рецептами. Сьогодні я вам розповім, як приготувати пісочний кошики для солодкої начинки. Рецепт досить простий і швидкий. Ще добре те, що кожен раз можна наповнювати кошики новою начинкою. Це може бути заварний крем, білковий або збиті вершки з карамельним, шоколадним топінгом.
- Вершкове масло - 100 грам
- Маргарин - 100 грам
- Цукор - 0, 5 склянки
- Яйця - 1 штука
- Майонез - 0, 5 Ст. Ложки
- Мука - 2 склянки
- Сода харчова - 0, 5 чайних ложки (погасіть оцтом)
1
У мисці або будь-який інший глибокій ємності змішуємо розм'якшений маргарин з маслом і додаємо цукор. Розтираємо до однорідної маси за допомогою міксера, блендера або просто виделкою.
2
Далі додайте яйце і майонез, попередньо погашену оцтом соду. Гарненько перемішайте.
3
Тепер поступово додайте борошно і ретельно вимішують тісто, поки воно не стане пружним, але при цьому залишиться м'яким.
4
Від готового тіста відщипуємо шматочки, і скачує кульки. Ці кульки поміщаємо в спеціальні формочки і розподіляємо тісто.
5
Випікайте кошики до золотистого кольору в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці.
6
Остигнули кошики легко виймаються з форми, вони готові до подальшого наповнення.