Печені пиріжки з яблуками
(покроковий рецепт з фото)
Дізнайтеся, як приготувати печені пиріжки з яблуками, і квиток в дитинство вам забезпечений! Пиріжки виходять в точності, "як у бабусі" - м'які, пишні, соковиті і нереально смачні!
Тісто для таких пиріжків я завжди намагаюся готувати на свіжих дріжджах - може бути, мені так тільки здається, але на сухих, при всій зручності їх використання, тісто виходить все-таки не таким пишним і податливим. Один запах свіжих дріжджів чого варто - здається, що і справді виявився в далекому дитинстві, коли бабуся щонеділі з ранку "чаклувала" на кухні, невтомно вимішуючи тісто для пирогів, пиріжків, булочок! ..
Я люблю практично будь-яку домашню випічку, але влітку саме цей рецепт приготування печених пиріжків з яблуками дарує мені дивовижне відчуття свята. Сподіваюся, вам він теж сподобається!
- Молоко - 1 Склянка
- Борошно - 0, 5 кілограма
- Вершкове масло - 100 грам (половина в тесті, половина в начинку)
- Дріжджі свіжі - 20 грам
- Яйця - 2 штуки
- Цукор - 5 Ст. Ложок(2 в тісто, 3 в начинку)
- Сіль - 1-2 Щепоток
- Яблука - 3-4 штук
- Обкладинка - 0, 5 чайних ложки
Яблука вимити, обсушити, нарізати невеликими шматочками.
Розігріти сковороду або сотейник, розпустити 50 г вершкового масла, додати цукор. Викласти яблука, перемішати і тушкувати хвилин 5-7. Посипати корицею, перемішати ще раз і, знявши з вогню, остудити до кімнатної температури.
З дріжджів, теплого молока, 2 столових ложок цукру і декількох ложок борошна зробити опару і залишити в теплому місці на півгодини.
Додати збиті яйця, розм'якшене вершкове масло і просіяне борошно, замісити м'яке тісто.
Прибрати для підйому на 2 годину.
Прибрати для підйому на 2 годину.
Коли тісто збільшиться приблизно в два рази, обмять його і залишити ще на півгодини.
Після цього обминути тісто ще раз, викласти на присипану борошном поверхню.
Далі відриваємо від тесту шматочок розміром приблизно з волоський горіх і розгортаємо або формуємо пальцями невелику круглий коржик. У центр кладемо чайну ложку начинки.
Защипуємо краю будь-яким способом, формуємо пиріжок круглої або довгастої форми, і укладаємо на змащений маслом або застелений пекарської папером деко.
Повторюємо процедуру необхідну кількість разів:).
Ми залишаємо пиріжки для вистоювання на 15-20 хвилин.
Повторюємо процедуру необхідну кількість разів:).
Ми залишаємо пиріжки для вистоювання на 15-20 хвилин.
Змащуємо поверхню пиріжків збитим яйцем або цукровим сиропом і випікаємо при температурі 200 ° С приблизно протягом 20 хвилин - до утворення рум'яної золотистої скоринки.
Подаємо пиріжки теплими, з молоком, чаєм або кавою.
Подаємо пиріжки теплими, з молоком, чаєм або кавою.