Пиріжки з маком
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную вам досить простий рецепт пиріжків з маком, приготованих в духовці. Вони виходять дуже ніжними, буквально повітряними, з великою кількістю дуже смачної начинкою.
Якщо в будинку виявився мак, то обов'язково варто приготувати ці дивовижні пиріжки з маком. Вони чудово підійдуть для сніданку або чаювання в колі близьких і гостей. При бажанні можна використовувати не тільки дріжджове тісто, якщо немає достатньої кількості часу.
- Борошно - 500 грам
- Молоко - 200 мілілітрів
- Яйце - 3 штуки
- Цукор - 100 грам
- Вершкове масло - 60 грам
- Дріжджі - 6 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Мак - 150 грам
- Мед - 70-100 грам
1. Для початку необхідно зайнятися тестом. Якщо дріжджі у вас перевірені і швидкодіючі, тоді їх відразу можна з'єднати з просіяного борошном і дрібкою солі. Якщо в якості дріжджів ви не впевнені, щоб пиріжки з маком в домашніх умовах вийшли хорошими, дріжджі краще розчинити в теплому молоці з цукром. З'єднати в глибокій мисці дріжджі, борошно, розтоплене не гарячою масло, сіль і близько 4 столових ложок цукру. Ретельно перемішати. Додати яйця (трохи можна залишити для змащування пиріжків). Замісити м'яке тісто і залишити в теплому місці.
2. Відразу після замісу тіста можна приступити до начинки. Мак залити гарячою водою і залишити на деякий час. Коли він трохи розпариться, відкинути його на сито і дати стекти воді. Потім мак потрібно як слід розім'яти (можна використовувати для цього ступці) і з'єднати з медом і цукром за смаком. Начинка повинна вийде досить густий і бути повністю остигнула.
3. Коли тісто збільшилося в об'ємі його можна розділити на однакові шматочки (приблизно 12 штук). На присипаної борошном поверхні трохи розкачати коржі. Вони не повинні бути дуже тонкими.
4. В середину викласти начинку і защипи краю. Зробив, як зробити пиріжки з маком таким чином, щоб вони не розійшлися по швах? Потрібно зібрати шов і зліпити мішечок.
5. Деко змастити маслом і викласти пиріжки на шов. Змастити відкладеним яйцем для рум'яності. Можна залишити їх хвилин на 10, а потім відправити в попередньо розігріту духовку.
6. Випікаються такі пиріжки з маком недовго, близько 20 хвилин. Потім їх потрібно остудити трохи і можна подавати до столу.