Пиріжки з картоплею та грибами
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6-7
Час приготування: 1 г. 0 хв.
Всіма улюблені пиріжки з картоплею та грибами, ну що може бути смачніше? Гарне дріжджове тісто чудово поєднується з відвареною картоплею і підсмаженими печерицями.
Опис приготування:
Хотілося б поділиться з вами простим рецептом приготування пиріжків з картоплею та грибами. З інгредієнтів на тісто вам знадобляться: мука, молоко, сухі дріжджі, сіль і яйця. Для начинки необхідний картопля і гриби, можете використовувати будь-які, я взяв печериці. Так само, для запікання вам знадобиться папір для випічки, заздалегідь подбайте про це. Хай щастить!
- Молоко - 3, 5 склянки
- Борошно - 3-4 склянок
- Дріжджі сухі - 1 штука (пакетик)
- Сіль - За смаком
- Яйця - 4 штуки
- Вершкове масло - 150 грам
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Картопля - 6 штук
- Гриби печериці - 400 грам
Для початку приготуємо дріжджове тісто. Підігріте молоко влийте в глибоку ємність, всипте дріжджі і півсклянки борошна, перемішайте. Накрийте рушником і поставте в тепле місце, щоб тісто трошки піднялося. Потім додайте вершкове масло, яйця. Посоліть і перемішайте.
Тепер додайте ще борошна і замісити тісто. Ємність ставимо в тепле місце на 30 хвилин, а поки тісто підходить, займемося начинкою.
Картоплю чистимо і дрібно нарізаємо. Потім її потрібно відварити в підсоленій воді до готовності. Відварну картоплю натираємо на дрібній тертці.
Печериці дрібно нарізаємо.
Обсмажуємо на рослинному маслі. Смажимо до золотої скоринки.
Змішайте картопля з печерицями.
Сформуємо пиріжки. Невеликий шматок тіста розкачати в корж, в серединку вкладіть начинку.
Складіть разом протилежні краю коржі, щільно їх защіпнув.
Змастіть деко олією і викладіть на нього пиріжки. Кладемо рівними рядами, щоб пиріжки не торкалися одне одного. Кожен пиріжок змастіть збитим яйцем. Випікаємо 25-30 хвилин при середній температурі.
Готово! Смачного!