Пиріжки з картоплею та грибами
(покроковий рецепт з фото)
Всіма улюблені пиріжки з картоплею та грибами, ну що може бути смачніше? Гарне дріжджове тісто чудово поєднується з відвареною картоплею і підсмаженими печерицями.
Хотілося б поділиться з вами простим рецептом приготування пиріжків з картоплею та грибами. З інгредієнтів на тісто вам знадобляться: мука, молоко, сухі дріжджі, сіль і яйця. Для начинки необхідний картопля і гриби, можете використовувати будь-які, я взяв печериці. Так само, для запікання вам знадобиться папір для випічки, заздалегідь подбайте про це. Хай щастить!
- Молоко - 3, 5 склянки
- Борошно - 3-4 склянок
- Дріжджі сухі - 1 штука (пакетик)
- Сіль - За смаком
- Яйця - 4 штуки
- Вершкове масло - 150 грам
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Картопля - 6 штук
- Гриби печериці - 400 грам

Для початку приготуємо дріжджове тісто. Підігріте молоко влийте в глибоку ємність, всипте дріжджі і півсклянки борошна, перемішайте. Накрийте рушником і поставте в тепле місце, щоб тісто трошки піднялося. Потім додайте вершкове масло, яйця. Посоліть і перемішайте.

Тепер додайте ще борошна і замісити тісто. Ємність ставимо в тепле місце на 30 хвилин, а поки тісто підходить, займемося начинкою.

Картоплю чистимо і дрібно нарізаємо. Потім її потрібно відварити в підсоленій воді до готовності. Відварну картоплю натираємо на дрібній тертці.

Печериці дрібно нарізаємо.

Обсмажуємо на рослинному маслі. Смажимо до золотої скоринки.

Змішайте картопля з печерицями.

Сформуємо пиріжки. Невеликий шматок тіста розкачати в корж, в серединку вкладіть начинку.

Складіть разом протилежні краю коржі, щільно їх защіпнув.

Змастіть деко олією і викладіть на нього пиріжки. Кладемо рівними рядами, щоб пиріжки не торкалися одне одного. Кожен пиріжок змастіть збитим яйцем. Випікаємо 25-30 хвилин при середній температурі.

Готово! Смачного!