Пиріжки з капустою в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 2 г. 0 хв.
Найулюбленіші пиріжки в моїй родині. Смачно і недорого. Розповідаю, як приготувати пиріжки з капустою в духовці - всім знайомі з дитинства!
Опис приготування:
Пиріжки з начинкою з капусти в духовці - страва, яке, напевно, готується найчастіше. У моїй родині це безперечно так Коли я смажу начинку - обов'язково роблю її рази в два більше, так як до пиріжків начинка може і не достояти. Цей рецепт пиріжків з капустою досить простий, хоча і займає багато часу. Але повірте - воно того варте! Пиріжки виходять смачні і є їх можна і гарячими, і холодними. З цієї кількості продуктів у мене виходить 20 пиріжків. Спробуйте спекти пиріжки за цим рецептом і оціните їх смак. Я сподіваюся, що рецепт з фото допоможе вам в процесі, так що - давайте пекти пиріжки
- Борошно - 400-500 грам
- Молоко або вода - 1 Склянка
- Дріжджі - 25-30 грам
- Цукор - 3/4 Ст. Ложки (без верху)
- Яйце - 1 штука
- Рослинна олія - 3-4 Ст. Ложок(1 столова ложка масла - для тіста, інше - для смаження капусти)
- Сіль - 1 Чайна ложка (половина солі - для тіста, інше - для капусти)
- Капуста свіжа - 500-600 грам
- Перець чорний мелений - 1-2 Щепоток
Починаємо готувати тісто. Для цього трохи розігріємо молоко або воду, додаємо в нього дріжджі і присипаємо цукром. Розчиняємо дріжджі і ставимо в тепле місце хвилин на 15.
Коли дріжджі піднімуться приблизно ось так, приступаємо до приготування опари.
Виливаємо дріжджовий розчин в миску побільше і всипаємо в нього половину борошна і замішуємо досить рідке тісто. Накриваємо і ставимо в тепле місце підніматися.
Хвилин через 30 опара збільшиться в рази два.
Викладаємо в опару сіль, яйце і рослинне масло і добре розмішуємо. Потім додаємо борошно, що залишилося і замішуємо тісто. Воно повинно добре відлипати від рук. Злегка присипаємо тісто борошном і ставимо підніматися.
Поки тісто дозріває, займемося начинкою для пиріжків. Дрібно шаткуємо капусту. Солимо і приминає, щоб вона дала сік.
Смажимо капусту на сковороді на розігрітій олії. Чи не накриваємо кришкою! Нам потрібно, щоб випарувалася зайва рідина. В кінці смаження посипаємо капусту перцем, перемішуємо і охолоджуємо.
Коли тісто у нас підніметься, ще раз вимішуємо його і обробляв, на невеликі кульки, з яких і будемо ліпити пиріжки.
Робимо з кульок тесту коржі і викладаємо в серединку начинку. У моїй родині люблять, щоб начинки було багато.
Ліпимо пиріжки і викладаємо на деко. Я застилаю пергаментом. Можна пекти на деку, змащеному рослинним маслом. Виліплені пиріжки повинні постояти хвилин 15 і потім відправляємо їх в нагріту до 200 градусів духовку. Випікаємо хвилин 15-20 до красивої рум'яної скоринки.