Смажені пиріжки з капустою на кислому молоці
(покроковий рецепт з фото)
Пиріжки з капустою - це відмінна можливість побалувати своїх близьких і в черговий раз потренуватися в кулінарному мистецтві. Існує безліч різних рецептів, але я роблю по-своєму.
Тісто для пиріжків готується без соди. Тому готова випічка довго не черствіє і залишається пишної, м'якою і смачною. Начинка підійде будь-яка: солодка і несолодка. Смажена капуста - це прекрасний варіант.
- Кисле молоко - 500 мілілітрів
- Борошно - 900 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Сухі дріжджі - 1 Ст. Ложка
- Рослинна олія - 50 грам
1. У кисле молоко додайте дріжджі і цукор, добре перемішайте, щоб їх розчинити.
2. Просійте в молоко трохи борошна, перемішайте віночком, накрийте і поставте в тепле місце хвилин на 10.
3. Потім в опару відправте сіль, просійте туди борошно. Має вийти липке тісто.
4. Щоб тісто менше липнуло до рук, додайте соняшникову олію. Присипте стіл борошном і продовжите вимішувати тісто руками.
5. Перекладіть тісто в ємність, накрийте його кришкою і поставте в тепле місце підніматися на півгодини.
6. Змастіть руки соняшниковою олією. Видавіть з тіста кульки, пальцями надайте їм плоску форму, в центр викладайте начинку. Акуратно закрийте краю, формую пиріжок.
7. Обсмажуйте в розігрітій олії на середньому вогні з обох сторін.
8. Ось вони - рум'яні і апетитні пиріжки!