Пиріжки з грушами
(покроковий рецепт з фото)
Пиріжки з грушами готуються точно так же, як і з яблуками, проте за смаком істотно відрізняються - пиріжки з грушами солодші і соковиті. Sladkoezhkam - на замітку.
Тонке пісочне тісто з солодкими і соковитими грушами поєднується просто чудово, тому якщо у вас в холодильнику завалялися груші - спробуйте приготувати ось такі ось смачні пиріжки з грушами. Чудовий десерт до чаю або кави. Для приготування знадобиться трохи часу і старань, проте воно того варто - пиріжки виходять просто незрівнянними. Подавати, до речі, їх дуже смачно з морозивом.
- Борошно - 400 грам
- Вершкове масло - 200 грам
- Яйце - 2 штуки
- Цукрова пудра - 4 Ст. Ложки
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
- Крижана вода - 4 Ст. Ложки
- Груші - 4 штуки
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Паличка кориці - 1 штука
- Вапно (або лимон) - 1/2 штуки

Змішуємо борошно з цукровою пудрою і сіллю.

Додаємо до борошна вершкове масло, нарізане невеликими кубиками.

Перетираємо тісто до консистенції крихти (як на фото).

Яйця збиваємо, додаємо до них сік половини лайма (або лимон) і крижану воду. Перемішуємо.

Вливаємо рідина в тісто, перемішуємо. Тісто має перетворитися в плотненько грудку.

Тісто викладаємо на присипану борошном поверхню, месім і скочується з нього кульку. Загортаємо кульку в харчову плівку і ставимо в холодильник хвилин на 30.

А поки тісто "підходить", робимо грушевий начинку. Груші чистим, видаляємо серцевини, нарізаємо на невеликі кубики. Додаємо половину цукру, трохи лимонного соку і цедру половини лимона. Перемішуємо.

У сковороді розтоплюємо вершкове масло, кладемо туди груші і паличку кориці. Млоїмо на повільному вогні близько 5-10 хвилин.

Тісто дістаємо з холодильника і розгортає в тонкий пласт, з якого вирізаємо кружечки.

Форму для випікання змащуємо вершковим маслом, викладаємо на дно кружечок тіста, як показано на фото.

Викладаємо на кружечки грушевий начинку.

Іншим кружечком тесту накриваємо начинку, так формуючи пиріжок. Краї гарненько скріплюємо.

Ставимо в духовку, розігріту до 200 градусів, і випікаємо близько 20 хвилин до готовності.

Готово!