Пиріжки смажені з капустою
(покроковий рецепт з фото)
Пиріжки смажені з капустою - це ще одна історія нашого дитинства і смак, який ми ні з чим не сплутаємо. Влаштуйте собі вечір спогадів з теплими запашними пиріжками.
Я пропоную вам простий рецепт пиріжків смажених з капустою, в якому як ви можете помітити, всього три основних інгредієнта. Їх приготування займає у мене мінімум часу, тому що тісто я купую вже готове, а далі тут і робити нічого. Тому я пропоную вам теж взяти на замітку цей класичний рецепт смажених пиріжків з капустою.
- Капуста білокачанна - 800-1000 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Готове дріжджове тісто - 1 кілограм
- Рослинна олія - За смаком
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
Нарізаємо цибулю дрібними кубиками.
Шаткуємо дрібно капусту.
Розігріваємо олію в сковорідці і кладемо в неї капусту. На невеликому вогні смажимо її до напівпрозорого стану.
До просмажене капусті додаємо цибулю.
Помішуючи смажимо капусту з цибулею до повної їх готовності, солимо і посипаємо перцем за смаком.
Приступаємо до ліплення пиріжків: відокремлюємо невеликий шматок тіста і розгортаємо його качалкою (можна просто розім'яти руками, я зазвичай так і роблю). В середину кладемо начинку з лука і капусти.
З'єднуємо краю нашого пиріжка дуже міцно, щоб вони не розклеїлись під час смаження.
На розігріту сковороду викладаємо пиріжки швом вниз.
Обсмажуємо з усіх боків. Надлишки масла видаляємо за допомогою паперової серветки.