Пиріжки на кефірі
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 12-15
Час приготування: 1 г. 30 хв.
Не вмієте працювати з дріжджовим тестом? Розповім вам як приготувати пиріжки на кефірі. Немає ніяких складнощів і особливостей, тісто м'яке і м'яке, з ним дуже легко працювати.
Опис приготування:
Любіть пампушки з маком? Тоді використовуйте вишню, полуницю, шоколад, солодкий сир. Пиріжки можна зробити з м'ясом, грибами, картоплею, зеленню і яйцями. Варіантів начинки стільки, скільки у вас фантазії. Пиріжки можна обсмажити або запекти, цей рецепт передбачає саме запікання в духовці.
- Яйця - 7 штук
- Крем - 50 грам
- Кефір - 200 мілілітрів
- Сіль - 1 щіпка
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Соняшникова олія - 50 мілілітрів
- Борошно - 3-4 склянок
- Лимонна кислота - За смаком (на кінчику ножа)
- Цибуля зелена - 1 пучок
1
Змішайте одне куряче яйце з дрібкою солі і цукрового піску. Додайте сметану і влийте кефір.
2
Додайте лимонну кислоту (на кінчику ножа), соду і просійте потроху пшеничне борошно.
3
Замісити тісто і залиште його на 30 хвилин, щоб тісто відпочило.
4
Відваріть 5 курячих яєць, потім подрібніть їх кубиками, наріжте дрібно зелену цибулю, змішайте все і посоліть.
5
Розділіть тісто на невеликі шматочки, сформуйте з кожного кульку і викладіть на стіл, змащений олією.
6
З кожного шматочка сформуйте коржик, всередину покладіть трохи начинки і защіпніте все краю.
7
Змастіть деко олією або застеліть пергаментом, викладіть пиріжки і змастіть їх яйцем, що залишилося, відправте в розігріту до 200 градусів духовку на півгодини.
8
Дістаньте деко і перекладіть пиріжки на тарілку. Смачного!