Пиріжки дріжджові
(покроковий рецепт з фото)
У моїй родині люблять різну випічку. Тому я часто готую різні варіанти. Класика жанру - це посмажити прості пиріжки. Різноманітність начинок дозволяє пробувати щось нове майже весь час.
На цей раз покажу вам, як приготувати пиріжки дріжджові з картопляним пюре. Тісто я замішувала за допомогою хлібопічки. Ви ж можете обійтися без неї. Для цього вам знадобиться настояти його протягом півтори години, і пару раз обмять. Воно виходить повітряним і м'яким.
- Борошно - 500 грам
- Рослинна олія - 30 мілілітрів (в тісто)
- Картопляне пюре - 400 грам
- Молоко - 310 мілілітрів
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1, 5 чайних ложки
- Дріжджі сухі - 1 Чайна ложка
- Рослинна олія - 4 Ст. Ложки (для смаження)
- Чорний мелений перець - За смаком
В чашу хлібопічки влийте 30 мл рослинного масла. Молоко підігрійте і додайте до маслу.
У мультиварку всипте просіяне борошно. В один кут чаші покладіть цукор, а в інший - сіль. Посередині зробіть поглиблення в борошні. Туди насипте дріжджі.
Поставте в хлібопічці режим "тісто" . Замішуйте його протягом півтори години.
Приготуйте картопляне пюре на підсоленій воді. Обсмажте подрібнену цибулю. Додайте його до пюре. Посоліть і поперчіть овочі. Перемішайте їх і повністю остудіть.
Готове тісто обомніте. Розділіть його на частини. Кожну розкачати в корж.
У кожну корж покладіть по 1 столовій ложці начинки. Сформуйте пиріжки.
Розігрійте масло на сковороді. Обсмажуйте пиріжки з двох боків до рум'яного кольору. Смачного!