Пиріг з юності «Мазурка»
(покроковий рецепт з фото)
Пиріг з юності "мазурка" здивує вас легкістю приготування і невеликою кількістю інгредієнтів. Незважаючи на це, виходить пиріг ніжним і смачним завдяки бісквітного тесту, горіхів і родзинок.
Це - черговий пиріг, який врятує вас, якщо гості вже на порозі, так як приготувати його можна всього за 1 час. Вам необхідно буде лише приготувати бісквітне тісто за допомогою міксера, після чого змішати його з рубаними горіхами і родзинками. Завдяки тому, що в основі тесту лежать збиті з цукром яйця, поверхню пирога нагадує безе - хрустке і дуже солодке. За бажанням додайте трохи ваніліну або кориці для більш насиченого аромату.
- Цукор - 170 грам
- Біла пшеничне борошно - 100 грам
- Грецькі горіхи - 100 грам
- Ізюм - 150 грам
- Яйця курячі - 4 штуки
- Цукрова пудра - За смаком
1. Яйця збийте міксером на високій швидкості до утворення піни. Не припиняючи збивати, додайте невеликими порціями цукор. Збийте до білої густої суміші.
2. Додайте просіяне борошно і збийте міксером до однорідності. Волоські горіхи подрібніть качалкою між двома листами паперового рушника.
3. Попередньо промитий і висушений ізюм злегка обсипте борошном і перемішайте. Викладіть подрібнені горіхи в збиту яєчно-борошняну суміш і перемішайте лопаткою. Викладіть родзинки і знову перемішайте.
4. Тісто перелийте в покриту пергаментом форму і розрівняйте. Випікайте в розігрітій до 200 градусів духовці 25 хвилин. Дайте пирогу злегка охолонути в формі, після чого остудіть. Посипте цукровою пудрою. Смачного!