Торт «Мазурка»
(покроковий рецепт з фото)
Як приготувати кекс "мазурка"? Рецепт донезмоги простий. Я спочатку думала, що вийде щось тверде, що пропектися не зможе. На ділі виявилося зовсім не так. Вийшло фантастично і дивовижно.
Що отримаємо в результаті? Получим кекс "мазурка" з хрусткою скоринкою, але м'який і пористий усередині. Солодкість надає не тільки цукор, але і самі сухофрукти. Кекс дуже сподобається дітям. Моя дочка їла його з молоком, їй дуже сподобалось.
- Борошно - 250 грам
- Крохмаль - 1 Ст. Ложка
- Куряче яйце - 2 штуки
- Сухофрукти - 300 грам
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Цукор - 5-6 Ст. Ложок(6 ложок - для ласунів)
Для приготування такого кексу в домашніх умовах нам необхідно взяти яйця, розбити їх в миску, додати склянку цукру і чайну ложку розпушувача. Далі масу треба збити до пишної піни.
Отримаємо однорідну масу. Яйця значно побіліють. Цукор при збиванні розчиниться.
Просійте борошно і введіть її в тісто. Акуратно вимішайте. Для замісу тіста я навіть міксера не використала. Якщо у вас моторні ручки, можна обійтися звичайною столовою виделкою або вінчиком для замісу тіста.
Отримаємо ось таке гладке, досить густе тісто.
Тепер візьміть сухофрукти і горіхи на ваш вибір. Головне, щоб сухофруктів було багато. Я взяла родзинки, чорнослив, курагу і фініки. Сухофрукти наріжте невеликими шматочками і, обваляти в крохмалі, додайте в тісто.
Перемішайте і викладіть у форму для запікання. Форми не силіконову попередньо потрібно змастити рослинним маслом. Силіконова форма в такій процедурі не потребує.
Розігрійте духовку до 170 градусів. Випікайте кекс в духовці 30 хвилин.