Рецепт Торт «Мазурка» фото

Торт «Мазурка»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно , Фрукти , Яйця , Горіхи , Сухофрукти
ПП рецепти
На полуденок , Для дітей , На сніданок
Випічка , Кекси
Кількість порцій: 6
Час приготування: 40 хв.

Як приготувати кекс"Мазурка" ? Рецепт донезмоги простий. Я спочатку думала, що вийде щось тверде, що пропектися не зможе. На ділі виявилося зовсім не так. Вийшло фантастично і дивовижно.

Опис приготування:

Що отримаємо в результаті? Получим кекс "мазурка" з хрусткою скоринкою, але м'який і пористий усередині. Солодкість надає не тільки цукор, але і самі сухофрукти. Кекс дуже сподобається дітям. Моя дочка їла його з молоком, їй дуже сподобалось.

  • Борошно - 250 грам
  • Крохмаль - 1 Ст. Ложка
  • Куряче яйце - 2 штуки
  • Сухофрукти - 300 грам
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Цукор - 5-6 Ст. Ложок(6 ложок - для ласунів)
кекс
Для приготування такого кексу в домашніх умовах нам необхідно взяти яйця, розбити їх в миску, додати склянку цукру і чайну ложку розпушувача. Далі масу треба збити до пишної піни.
кекс
Отримаємо однорідну масу. Яйця значно побіліють. Цукор при збиванні розчиниться.
кекс
Просійте борошно і введіть її в тісто. Акуратно вимішайте. Для замісу тіста я навіть міксера не використала. Якщо у вас моторні ручки, можна обійтися звичайною столовою виделкою або вінчиком для замісу тіста.
кекс
Отримаємо ось таке гладке, досить густе тісто.
кекс
Тепер візьміть сухофрукти і горіхи на ваш вибір. Головне, щоб сухофруктів було багато. Я взяла родзинки, чорнослив, курагу і фініки. Сухофрукти наріжте невеликими шматочками і, обваляти в крохмалі, додайте в тісто.
кекс
Перемішайте і викладіть у форму для запікання. Форми не силіконову попередньо потрібно змастити рослинним маслом. Силіконова форма в такій процедурі не потребує.
кекс
Розігрійте духовку до 170 градусів. Випікайте кекс в духовці 30 хвилин.

Схожі рецепти