Мазурка
(покроковий рецепт з фото)
Пирог "мазурка" простий в приготуванні і при цьому насичений смаками. У його начинці є курага, горіхи, гвоздика - це відмінне рішення для затишного чаювання!
Великим плюсом такого пирога є те, що ви витратите на його приготування не більше 20 хвилин. Решту роботи виконає духовка. А через 40 хвилин ви отримаєте великий, ароматний і смачний пиріг - мрію будь-якого ласуни.
До речі, чим більше зберігається цей пиріг, тим смачніше стає. Ви сміливо можете приготувати його за кілька днів до приходу гостей - він стане ще краще і ароматний коли настоїться!
Пробуємо простий рецепт мазурки!
- Яйця - 2 штуки
- Цукор - 1 Склянка (я використовую поєднання білого і темно-коричневий)
- Борошно - 1 Склянка( + 1 столова ложка борошна)
- Лимонний сік - 1, 5 Ст. Ложки
- Волоський горіхи - 1 Склянка (подрібнити)
- Чорнослив - 1 Склянка (подрібнити)
- Крохмаль - 1/2 склянки
- Рослинно масло - 3 чайних ложки
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
Увімкніть духовку до 350 градусів. Змастіть дно форми рослинним маслом. Після чого додайте крохмаль в змащену форму і розповсюдьте акуратно по всьому дну, необхідно створити тонкий шар крохмалю, (робіть бажано це над раковиною). Крохмаль додасть пирогу певну текстуру.
Подрібніть горіхи і сухофрукти, розмір залежить від вашого смаку.
Яйця збити з цукром до утворення пишної піни і збільшення в об'ємі в 2-3 рази. В окремому посуді просіяти борошно і з'єднати з розпушувачем. Вмішати в яйця борошно.
З'єднати сухофрукти і горіхи з тестом. Все добре перемішати. Влити тісто в приготовану форму і поставити запікатися на 40 хвилин при 180 ° С.