Рецепт Мазурка фото

Мазурка
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти , Горіхи , Грецькі горіхи , Сухофрукти , Чорнослив
Рецепти для схуднення
На полуденок , На святковий стіл , Фуршет , Святковий обід
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 40 хв.

Пирог "мазурка" простий в приготуванні і при цьому насичений смаками. У його начинці є курага, горіхи, гвоздика - це відмінне рішення для затишного чаювання!

Опис приготування:

Великим плюсом такого пирога є те, що ви витратите на його приготування не більше 20 хвилин. Решту роботи виконає духовка. А через 40 хвилин ви отримаєте великий, ароматний і смачний пиріг - мрію будь-якого ласуни.

До речі, чим більше зберігається цей пиріг, тим смачніше стає. Ви сміливо можете приготувати його за кілька днів до приходу гостей - він стане ще краще і ароматний коли настоїться!

Пробуємо простий рецепт мазурки!

  • Яйця - 2 штуки
  • Цукор - 1 Склянка (я використовую поєднання білого і темно-коричневий)
  • Борошно - 1 Склянка( + 1 столова ложка борошна)
  • Лимонний сік - 1, 5 Ст. Ложки
  • Волоський горіхи - 1 Склянка (подрібнити)
  • Чорнослив - 1 Склянка (подрібнити)
  • Крохмаль - 1/2 склянки
  • Рослинно масло - 3 чайних ложки
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
мазурка - фото крок 1
Увімкніть духовку до 350 градусів. Змастіть дно форми рослинним маслом. Після чого додайте крохмаль в змащену форму і розповсюдьте акуратно по всьому дну, необхідно створити тонкий шар крохмалю, (робіть бажано це над раковиною). Крохмаль додасть пирогу певну текстуру.
мазурка - фото крок 2
Подрібніть горіхи і сухофрукти, розмір залежить від вашого смаку.
мазурка - фото крок 3
Яйця збити з цукром до утворення пишної піни і збільшення в об'ємі в 2-3 рази. В окремому посуді просіяти борошно і з'єднати з розпушувачем. Вмішати в яйця борошно.
мазурка - фото крок 4
З'єднати сухофрукти і горіхи з тестом. Все добре перемішати. Влити тісто в приготовану форму і поставити запікатися на 40 хвилин при 180 ° С.

Схожі рецепти