Пиріг «Мазурка»
(покроковий рецепт з фото)
Пирог "мазурка" готується з дуже простих інгредієнтів. Дуже часто він виявляється саме тим блюдом, з якого починають вчитися готувати все господині. Цей пиріг складно зіпсувати або спекти погано.
Побалуйте своїх рідних і приготуйте смачний і ароматний пиріг з горішками і родзинками. Це дуже простий рецепт. За текстурі пиріг чимось нагадує кекс, він такий же вологий і щільний. При бажанні ви можете додати в тісто ваніль. Щоб дізнатися, як приготувати пиріг "мазурка", прочитайте цей рецепт.
- Грецькі горіхи - 1 Склянка
- Ізюм - 1 Склянка
- Цукор - 1 Склянка
- Борошно - 1 Склянка
- Яйце - 4 штуки
- Крем - 120 грам
- Сода - 1 Чайна ложка (погашена)
Візьміть миску з високими бортиками і вбийте в неї сирі курячі яйця. Потім додайте до них сметану. Збийте обидва інгредієнта, найлегше це робити за допомогою віночка або міксера.
Просійте борошно і додайте її до рідких інгредієнтів. Ізюм і горіхи порубати ножем і відправте в тісто разом з цукровим піском.
Ретельно перемішайте всі інгредієнти. Погасіть соду лимонним соком або оцтом і додайте її в тісто. Знову все перемішайте.
Візьміть роз'ємну форму для запікання і змастіть її рослинним маслом. Вилийте у форму тісто. Розігрійте духовку до ста вісімдесяти градусів і поставте в неї пиріг. Потім випікайте його до "сухий сірники" сорок хвилин.