Рецепт Пиріг з яблуками на швидку руку фото

Пиріг з яблуками на швидку руку
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Молочні продукти , Фрукти , Яблука
Вегетаріанське харчування
На полуденок , На швидку руку
Випічка , Солодке , Пироги
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Яблучні пироги - найпопулярніші, так як їх люблять усі та готувати їх просто Для раптових гостей пропоную рецепт, як приготувати пиріг з яблуками на швидку руку. Те, що потрібно для чаювання!

Опис приготування:

Цей пиріг дуже легкий в приготуванні, але перед подачею необхідно дочекатися, поки він охолоне. Пісочне тісто виходить розсипчастим, солодким, а начинка - соковитою і з кислинкою, ідеальний баланс. Якщо немає часу робити пісочне тісто, замініть його покупним готовим тестом. Як варіант, використовуйте листкове тісто, не забудьте проколоти його виделкою в декількох місцях.

  • Борошно - 3 склянки
  • Цукор - 1 Склянка
  • Вершкове масло - 300 грам (або маргарину)
  • Яйця - 2 штуки
  • Лимонний сік - 1 Чайна ложка
  • Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
  • Сода - 1 щіпка
  • Яблука - 5-6 штук
  • Мускатний горіх - 0, 5 чайних ложки
  • Обкладинка - 0, 5 чайних ложки
  • Сіль - 1/4 чайних ложки
  • Кукурудзяний крохмаль - 2-4 Ст. Ложок
  • Яєчний білок - 1 штука
1
У просіяне борошно відправте цукор, ванільний цукор, соду, гашенную лимонний соком. На теркt натріть охолоджене вершкове масло.
2
Ножем порубати все інгредієнти, змішуючи їх таким чином. Потім додайте яйця і швидко вимішують до однорідної маси. Тісто відправте в холодильник мінімум на 30 хвилин.
3
Яблука очистіть від шкірки, виріжте серцевину. Наріжте тонкими скибочками. Залийте їх літром окропу, накрийте кришкою і залиште на 10 хвилин. Потім воду злийте.
4
Після 10 хвилин в окропі яблука збережуть свою форму в пирозі. Додайте до них мускатний горіх, корицю, щіпку солі, цукор і кукурудзяний крохмаль.
5
Розділити тісто 2 нерівні частини. Розкачайте їх товщиною 4-8 мм. Більшу частину викладіть у форму для випічки, застелену пергаментом, сформуйте бортики.
6
Викладіть начинку, накрийте другою частиною тіста і скріпіть краю. Виделкою зробіть проколи в пирозі або ж надріжте ножем. Покрийте збитим білком і присипте цукром.
7
Випікайте пиріг при температурі 220 градусів протягом 20 хвилин. Потім зменшіть температуру до 190 градусів і печіть ще 25 хвилин.

Схожі рецепти