Рецепт Пиріг з сиром і ягодами фото

Пиріг з сиром і ягодами
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Ягоди, Молочні продукти, Сир
Пісні страви
На полуденок, Для дітей, На святковий стіл, Десерт, Від 3 років
Випічка, Пироги, Страви з начинкою

Якщо ви віддаєте перевагу корисні, апетитні і нескладні десерти, тоді придивіться до цього рецепту і приготуйте цей легкий і соковитий пиріг з сиром і ягодами в домашніх умовах.

Це дуже простий варіант, як приготувати пиріг з сиром і ягодами. В даному випадку використовується чорниця, проте це можуть бути абсолютно будь-які ягоди, які виявляться у вас під рукою. Для більш м'яких ягід (малина, наприклад) краще додати трохи крохмалю.

  • Борошно - 250 грам
  • Вершкове масло - 150 грам
  • Цукор - 100 грам(+ за смаком для начинки)
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Сир - 500 грам
  • Яйце - 2 штуки(+ 1 для начинки)
  • Крем - 100 грам
  • Ягоди - 200 грам
пиріг з сиром і ягодами - фото крок 1
1. Для приготування тіста нарубати холодне вершкове масло ножем і змішайте з просіяного борошном. Коли маса стане однорідною, додайте яйця, розпушувач і цукор. Як слід перемішайте, замісіть м'яке тісто. Потрібно робити це швидко, щоб воно не тануло від тепла рук. Щоб скоротити процес, використовуйте готове листкове тісто.
пиріг з сиром і ягодами - фото крок 2
2. З готового тіста скачайте кульку, оберніть харчовою плівкою і приберіть в холодильник приблизно на півгодини. Потім підготуйте форму для запікання, розподіліть тісто тонким шаром, формуючи бортики.
пиріг з сиром і ягодами - фото крок 3
3. Сир викладіть в невелику мисочку і з'єднайте зі сметаною. Додайте 1 яйце і цукор (за смаком). Все як слід перемішайте і викладіть на тісто рівним шаром.
пиріг з сиром і ягодами - фото крок 4
4. Ягоди вимийте, як слід обсушити і викладіть зверху. Надішліть форму в розігріту до 180 градусів духовку. Випікається пиріг з сиром і ягодами в домашніх умовах близько 35-40 хвилин.
пиріг з сиром і ягодами - фото крок 5
5. Готовий пиріг потрібно добре остудити. Потім акуратно дістаньте з форми, наріжте порційними шматочками і подавайте до столу. При бажанні зверху можна присипати цукровою пудрою або прикрасити листком м'яти.

Схожі рецепти