Пиріг з сиром і шинкою
(покроковий рецепт з фото)
Домашній пиріг. Він різний в теплому стані і в холодному, але завжди смачний. Готується просто.
Готуємо тісто, в яке замішуємо порізану шинку і сир. Виливаємо отримане тісто в форму і відправляємо в духовку запікатися. Смачного!
- Яйце - 2 штуки
- Борошно - 1 Склянка
- Кефір - 1 Склянка
- Шинка - 100 грам
- Сир - 100 грам
- Сіль - 1 грам
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
У миску вбиваємо 2 яйця. Додаємо сіль, розпушувач і збиваємо.
Солі я кладу 1 немає. Ложку, але ви можете зробити менш солоне. Взагалі 1 немає. Ложки без верху цілком достатньо, щоб не вийшов пиріг прісним. Влийте кефір.
Просійте борошно і замісіть тісто.
Просійте борошно і замісіть тісто.
Натріть на тертці сир. Шинку нарізати кубиком. Введіть їх в тісто.
Форму для випічки змастити маслом. Дно застелити пергаментом. Вилити у форму тісто. Розігрійте духовку до 180 градусів і запікайте пиріг в духовці 40 хвилин (до готовності). Готовність перевірте сірником. Вона повинна бути сухою.
Готовому пирогу дати охолонути. Ще гарячий пиріг можна посипати сиром. Нарізати на шматочки і подати до столу. Пиріг виходить смачним, ситним, має темну хрустку скоринку, при цьому пиріг м'який усередині.
Якщо вас не влаштовує рум'яна кірочка, накрийте форму з пирогом перед запіканням фольгою. Тоді готовий пиріг буде більш світлим.
Якщо вас не влаштовує рум'яна кірочка, накрийте форму з пирогом перед запіканням фольгою. Тоді готовий пиріг буде більш світлим.