Пиріг з батона з шинкою і сиром
(покроковий рецепт з фото)
Таке просте блюдо може приготувати кулінар навіть з мінімальним досвідом. Набір продуктів звичайнісінький, зате результат вас порадує. Це хороший варіант для вечері в сімейному колі. Пробуйте!
Батон краще використовувати нарізний, щоб всі шматочки були одного розміру. Форму для випічки я брала 26 см. Рецепт, як приготувати пиріг з батона з шинкою і сиром, дуже сподобається всім, хто не любить возитися з тестом. Варіанти заливок можете придумувати будь-які на свій смак.
- Кнопка - 1 штука
- Шинка - 600 грам
- Вершкове масло - 200 грам
- Сир - 300 грам
- Молоко - 200 мілілітрів
- Помідори - 2-3 штук
- Яйця - 5-6 штук
- Сіль, перець - За смаком
- Зелень - За смаком
1. Шинку наріжте тонкими кільцями.
2. З помідорами поступите точно так же.
3. Сир натріть на крупній тертці.
4. У хліба обріжте один край і намажте великі шматки вершковим маслом.
5. Приготуйте заливку. Для цього яйця з'єднайте з молоком, сіллю і чорним перцем. Добре перемішайте.
6. Форму змастіть вершковим маслом і по колу викладіть батон з маслом.
7. В отвори між хлібом вставте колечка помідора і шинки. Полийте заливкою, а зверху присипте тертим сиром.
8. Випікайте півгодини до утворення рум'яної скоринки. Перед подачею присипте зеленню. Смачного!