Шарлотка з сухого батона
(покроковий рецепт з фото)
Якщо у вас є трохи сухого батона, не пускайте його на котлети - спечіть смачний солодкий пиріг. Я розповім, як приготувати шарлотку з сухого батона - оригінальний варіант класичного рецепту.
Цей рецепт дуже простий і одночасно дуже оригінальний, так як вам не доведеться готувати тісто для шарлотки, в якості основи послужить звичайний нарізний батон. Його потрібно буде просочити молочною сумішшю, після чого викласти в форму і заповнити карамелізованими яблуками. Шарлотка виходить дуже ароматною, ніжною і смачною, яблука віддають сік, чому батон стає схожим на бісквітне тісто. Обов'язково спробуйте.
- Молоко - 300 мілілітрів
- Вершкове масло - 70 грам
- Яблука - 4 штуки
- Baton nareznoy - 1 штука
- Обкладинка - За смаком
- Імбир - За смаком
- Цедра лимону - За смаком
- Коньяк - За смаком
- Бренді - За смаком
1. Яблука очистіть від кісточок і наріжте дрібними кубиками. На сковороду викладіть коньяк і цукор, доведіть до кипіння. Додайте натертий на дрібній тертці імбир, корицю і перемішайте.
2. Додайте нарізані яблука, цедру лимона і тушкуйте суміш протягом 10 хвилин під кришкою. У тепле молоко додайте розтоплене і злегка остигле вершкове масло, перемішайте і відставте.
3. З батона виріжте кола (дно), по діаметру відповідні вашим порційних формочках. Аналогічно виріжте з батона кришечки для порційних форм і бортики (вони повинні бути трохи вище).
4. Форму вистелити пергаментом. Заготовки з батона (дно) занурте в молочно-масляну суміш і викладіть у форму. Підготовлені бортики з батона також занурте в молочну суміш і акуратно викладіть в форми, злегка притискаючи їх один до одного.
5. Заповніть формочки підготовленими яблуками і накрийте кришкою з батона, попередньо зануривши її в молочну суміш. Накрийте формочки фольгою і відправте в розігріту до 200 градусів духовці 40 хвилин.
6. Для 10 хвилин до закінчення приготування зніміть фольгу. Дайте випічці повністю охолонути. Смачного!