Заливний пиріг з шинкою і сиром
(покроковий рецепт з фото)
На сніданок і вечерю у нас прийнято не наїдатися. Навіть коли печуться пироги, їх їдять, як правило, не пізніше 18.00. Цей рецепт менш калорійний. Ось, як приготувати заливний пиріг з шинкою і сиром.
Заливні пироги мають розбіжності в рецептурі в залежності від інгредієнтів та побажання господині. Головний принцип заливного тесту - воно повинно бути рідким, як на млинці або оладки. Якщо ви хочете використовувати більше начинки і з'їсти менше тесту, то борошна можна класти по-мінімуму. Цей спосіб хороший для квапливих, адже пиріг готується швидко!
- Борошно - 150 грам
- Яйця - 2 штуки
- Молоко - 100 мілілітрів
- Шинка - 100 грам
- Сир - 100 грам
- Цибуля - За смаком
- Масло рослинне - 50 мілілітрів
- Розпушувач - 10 грам
Збиваємо яйця з молоком та олією. Борошно можна досипати відразу. Але я вибрала інший варіант. Пиріг у нас простий і в той же час незвичайний.
Дістаємо шинку і сир. Просіваємо борошно з розпушувачем прямо в начинку. До речі, сир можна брати будь-який і навіть замінити його сиром. Тоді борошна можна насипати побільше.
З'єднуємо збиті яйця з молоком з начинкою. Промиваю зелень. Я вибрала для цього зелена цибуля. Нарізаю його дрібненько і кладу в суміш начинки і борошна.
Беремо деко. Вистилаємо його пергаментним папером. Виливаємо туди наш майбутній пиріг. Печемо при температурі 180 градусів протягом 30-40 хвилин. Коли пиріг спечеться, його можна потримати в духовці ще хвилин 15. Він не засохне, адже це заливний пиріг! Їсти можна і відразу, прямо з печі. Підійде до будь-яких напоїв. Смачного!