Рецепт Заливний пиріг з шинкою і сиром фото

Заливний пиріг з шинкою і сиром
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно, М'ясо, Овочі, Субпродукти, Молочні продукти, Сир, Яйця, Молоко, Шинка
Рецепти без шкоди
На вечерю, На сніданок
Випічка, Пироги

На сніданок і вечерю у нас прийнято не наїдатися. Навіть коли печуться пироги, їх їдять, як правило, не пізніше 18.00. Цей рецепт менш калорійний. Ось, як приготувати заливний пиріг з шинкою і сиром.

Заливні пироги мають розбіжності в рецептурі в залежності від інгредієнтів та побажання господині. Головний принцип заливного тесту - воно повинно бути рідким, як на млинці або оладки. Якщо ви хочете використовувати більше начинки і з'їсти менше тесту, то борошна можна класти по-мінімуму. Цей спосіб хороший для квапливих, адже пиріг готується швидко!

  • Борошно - 150 грам
  • Яйця - 2 штуки
  • Молоко - 100 мілілітрів
  • Шинка - 100 грам
  • Сир - 100 грам
  • Цибуля - За смаком
  • Масло рослинне - 50 мілілітрів
  • Розпушувач - 10 грам
заливний пиріг з шинкою і сиром - фото крок 1
Збиваємо яйця з молоком та олією. Борошно можна досипати відразу. Але я вибрала інший варіант. Пиріг у нас простий і в той же час незвичайний.
заливний пиріг з шинкою і сиром - фото крок 2
Дістаємо шинку і сир. Просіваємо борошно з розпушувачем прямо в начинку. До речі, сир можна брати будь-який і навіть замінити його сиром. Тоді борошна можна насипати побільше.
заливний пиріг з шинкою і сиром - фото крок 3
З'єднуємо збиті яйця з молоком з начинкою. Промиваю зелень. Я вибрала для цього зелена цибуля. Нарізаю його дрібненько і кладу в суміш начинки і борошна.
заливний пиріг з шинкою і сиром - фото крок 4
Беремо деко. Вистилаємо його пергаментним папером. Виливаємо туди наш майбутній пиріг. Печемо при температурі 180 градусів протягом 30-40 хвилин. Коли пиріг спечеться, його можна потримати в духовці ще хвилин 15. Він не засохне, адже це заливний пиріг! Їсти можна і відразу, прямо з печі. Підійде до будь-яких напоїв. Смачного!

Схожі рецепти