Заливний пиріг з сиром
(покроковий рецепт з фото)
Заливний пиріг з сиром - відмінний варіант випічки для сімейного чаювання. Готується дуже просто, успіх гарантований!
Якщо не знаєте, що приготувати до чаю, при цьому у вашому розпорядженні всього одна пачка сиру, а в холодильнику знайдуться яйця і сметана, сміливо вирушайте піч заливний пиріг з сиром для всієї родини. Сім'я подякує! Як готувати? Та дуже просто, дивіться покроковий рецепт і готуйте із задоволенням.
- Сир - 200 грам
- Яйця - 4 штуки(3 яйця - в тісто, 1 яйце - в начинку)
- Цукор - 150 грам(4 ст. Ложки - в тісто, інше - в начинку)
- Борошно - 200 грам
- Крем - 4 Ст. Ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Крохмаль - 1 Ст. Ложка
- Лимонна цедра - 1 Чайна ложка (свіжа або суха)
- Вершкове масло - 15 грам (для змащування форми)
- Ванільний цукор - 1 штука (пакетик)
Підготуйте необхідні інгредієнти.
У миску вбийте 3 яйця, додайте 4 ст. Ложки цукру, сіль, збийте в пишну піну.
Додайте сметану, ще раз збийте.
Всипте в борошно розпушувач.
Додайте борошно в тісто, добре розмішайте, щоб не було грудочок, можна міксером. Тісто рідке, це нормально, борошно додавати не треба.
Щоб начинка була ніжніше, перетріть сир через сито.
Додайте в начинку ванільний цукор, лимонну цедру, крохмаль.
Вбийте в начинку 1 яйце, розмішайте до однорідного стану.
Підготуйте форму для випічки, зробіть "французьку сорочку" - це означає, змастити форму вершковим маслом і присипати борошном, надлишки струсити.
Влийте в форму половину тіста.
У центр викладіть сирну начинку, відступаючи від країв, акуратно розрівняйте.
Вилийте зверху залишки тіста. Випікайте при температурі 180 градусів 30-35 хвилин в залежності від вашої духовки.
Дайте пирогу охолонути, присипте його цукровою пудрою і подавайте до столу. Пиріг вийшов ніжний, смачний, просто смакота, то, що треба для сімейного чаювання.