Заливний пиріг з ковбасою і сиром
(покроковий рецепт з фото)
Хочу розповісти, як приготувати заливний пиріг з ковбасою і сиром. Це просте і ситне блюдо, яке виручить завжди, коли потрібно щось приготувати на швидку руку з підручних продуктів.
Тісто в даному рецепті не дуже добре піднімається, тому пиріг краще випікати в не дуже широкої, але високою формі.
Їсти такий пиріг найкраще з чаєм. Він настільки ситний, що цілком зможе замінити повноцінний прийом їжі.
- Куряче яйце - 3 штуки
- Майонез - 200 грам
- Крем - 150 грам
- Борошно пшеничне - 250 грам
- Ковбаса - 250 грам (варена або напівкопчена)
- Сир твердий - 200 грам
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Зелень - За смаком (петрушка, кріп або зелену цибулю)
Для тіста потрібно розбити яйця в миску, розмішати їх, додати сметану і майонез, сіль, борошно. Масу потрібно добре вимішати, щоб вона вийшла однорідною. Можна додати трохи розпушувача. Консистенція готового тіста - як густа сметана.
Для начинки я вибрала напівкопчені Ковбаси, нарізала її дрібною соломкою. Можна різати кубиками. Сир потрібно натерти на тертці. Також добре буде нарізати його дрібними кубиками. До начинці можна додати подрібнену зелень. Я в цей раз брала сухий кріп і зелену цибулю.
Форму для випічки потрібно змастити рослинним маслом, можна застелити дно папером для випічки. На дно викладіть ковбасу, сир і зелень. Зверху рівномірно залийте тісто, розрівняйте поверхню лопаткою і відправте пиріг в розігріту до 200 градусів духовку мінімум на 30 хвилин. Коли пиріг покриється красивою золотистою скоринкою, його можна виймати.
Готовий пиріг трохи остудіть, дістаньте з форми і викладіть на блюдо. Пиріг легко відходить від стінок форми. Подавати страву краще гарячим, нарізавши на порційні шматочки.