Пиріг з сиром і абрикосами
(покроковий рецепт з фото)
Пиріг з сиром і абрикосами виходить найніжнішим, особливо, якщо збити сирну начинку блендером. Приготуйте такий пиріг дітям: солодкий сир, повітряне тісто і соковиті фрукти їм сподобаються.
Обов'язково врахуйте, що всі інгредієнти повинні бути кімнатної температури, тоді тісто і начинка вийдуть повітряними і однорідними. Якщо у вас немає блендера, протріть сир через сито, він повинен вийти максимально ніжним. При необхідності додайте до начинки трохи сметани. Абрикоси можна замінити стиглими сливами, грушами, яблуками або ягодами (малиною, чорницею і смородиною). Готовий остиглий пиріг за бажанням прикрасьте цукровою пудрою. Нижче ви дізнаєтеся, як приготувати пиріг з сиром і абрикосами.
- Вершкове масло - 180 грам(130г в тісто, 50г в начинку)
- Цукор - 230 грам(130г в тісто, 100г в начинку)
- Ванільний цукор - 20 грам (по 10 г у тісто і в начинку)
- Борошно - 200 грам
- Крохмаль - 50 грам
- Розпушувач - 15 грам
- Крем - 100 грам
- Сир - 400 грам
- Сіль - 1/3 чайних ложки
- Яйце - 4 чайних ложки (по 2 в тісто і в начинку)
- Манна крупа - 2 Ст. Ложки
- Абрикоси - 5-6 штук
1. Приготуйте сирний шар: сир змішайте з цукром, ванільним цукром, вершковим маслом і манкою за допомогою блендера. При необхідності додайте трохи сметани.
2. Додайте яйця і злегка перемішайте до однорідності. Приготуйте тісто: м'яке вершкове масло перемішайте з цукром протягом 5-7 хвилин. Додайте ванільний цукор, сіль і яйце.
3. Знову перемішайте міксером до однорідності. Знову додайте яйце і збийте масу міксером протягом 2-3 хвилин до розчинення цукру. Просіяне борошно змішайте з крохмалем і розпушувачем.
4. Чергуючи, додайте сметану і суху суміш до масляної суміші, кожен раз злегка перемішуючи тісто лопаткою (занадто НЕ вимішують, тісто має вийти грудкуватим і неоднорідним). Першою і останньою потрібно додати суху суміш.
5. Форму розміром 22х30 см застеліть пергаментом і викладіть в неї тісто, рівномірно розподіливши його по дну. Зверху розподіліть сирний шар і викладіть нарізані абрикоси.
6. Надішліть пиріг в розігріту до 170 градусів духовку на 70 хвилин. Готовність перевірте дерев'яною шпажкою. Смачного!