Пиріг з рибою і брокколі
(покроковий рецепт з фото)
Кіш - це пиріг з рибою і брокколі, який легко готується. Такий пиріг не тільки смачний, але ще і корисний. В якості начинки використовується червона солона риба, сир і брокколі.
Пиріг з рибою і брокколі можна подавати в гарячому і навіть в холодному вигляді. Таке ситне і в той же час легке блюдо прикрасить будь-який стіл, навіть святковий. Лосось з брокколі та сиром чудово поєднується зі сметаною заливкою. Запікається пиріг з рибою і брокколі не більше 30 хвилин при температурі 180 градусів.
- Маргарин - 200 грам
- Борошно - 3 склянки
- Цукор - 1 Ст. Ложок
- Сіль - За смаком
- Лосось або сьомга (солоні) - 300 грам
- Сир - 150 грам
- Брокколі - 200 грам
- Крем - 100 грам
- Яйце - 2 штуки
1. Цей рецепт розрахований на форму 26-28 сантиметрів. Якщо у вас немає круглої форми, можна взяти прямокутну. Начинка для такого пирога може бути найрізноманітнішою. Я вирішила приготувати пиріг з рибою і брокколі за класичним рецептом.
2. Подрібнюємо холодний маргарин разом з борошном, сіллю і цукром до стану крихти. Я зазвичай це роблю в блендері за допомогою ножа. Потім починаємо вручну замішувати тісто.
3. Викладаємо тісто у форму і формуємо бортики. Дуже добре, якщо є кругла форма з фігурними бортами - тоді пиріг виходить святковим і красиво виглядає навіть на ювілейному столі.
4. Нарізаємо рибу кубиками, а в брокколі відокремлюємо суцвіття. Червону рибу візьміть на свій смак. Головне, щоб вона не була занадто солоною, оскільки тісто через маргарину посолене за смаком.
5. Змішуємо рибу з брокколі і додаємо натертий сир. Тепер можна відправляти начинку на тісто. Пиріг у нас буде відкритий.
6. Окремо готуємо заправку для нашого пирога: збиваємо яйця зі сметаною. Можна додати і спеції за смаком.
7. Заливаємо пиріг соусом і відправляємо в духовку на 30-35 хвилин. Випікаємо пиріг до готовності і подаємо до столу.