Рецепт Пиріг з повидлом фото

Пиріг з повидлом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Пісочне тісто
Вегетаріанське харчування
На полуденок , На святковий стіл
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Неймовірно простий у приготуванні, дуже смачний пісочний пиріг з повидлом в домашніх умовах - чудова ідея випічки до чаю для дорослих і дітей. Поспішаю поділитися з вами класним рецептом!

Опис приготування:

Серед чималої кількості варіантів, як приготувати пиріг з повидлом, я вибрала простий, але зі своєю родзинкою. В якості начинки ви можете використовувати абсолютно будь-яке повидло, яке виявиться під рукою. А що стосується прикраси пирога, то тут точно можна дати волю фантазії. Випічка точно припаде до смаку не тільки дорослим, а й малечі.

  • Вершкове масло - 110 грам
  • Цукор - 100 грам(+ для присипки )
  • Яйце - 1-2 штук(+ 1 жовток)
  • Ванільний екстракт - 1 За смаком
  • Борошно - 190 грам
  • Кукурудзяний крохмаль - 70 грам
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 1 щіпка
  • Povidlo - 400-450 грам
пиріг з повидлом - фото крок 1
1. Для початку потрібно зробити тісто. Я пропоную довірити це техніці, але і руками його зробити досить просто. З'єднайте холодне вершкове масло, цукор, 1 велике (або 2 маленьких) яйце, жовток, ванільний екстракт. Додайте просіяне борошно, крохмаль, сіль, розпушувач. Замісити однорідне, м'яке тісто.
пиріг з повидлом - фото крок 2
2. Підготуйте жароміцних форму. Брати приклад 2/3 тесту і розподіліть його по формі рівним шаром, формуючи бортики. Форму відправте в холодильник. Час, що залишився тісто скачайте рулетиком (щоб було потім зручніше прикрасити наш пиріг з повидлом в домашніх умовах) і відправте в морозилку.
пиріг з повидлом - фото крок 3
3. Охолоджене тісто дістаньте з холодильника. Розігрійте духовку до 180 градусів. Викладіть на корж повидло рівним шаром.
пиріг з повидлом - фото крок 4
4. Відкладене в морозилку тісто дістаньте і наріжте тоненькими шматочками. Викладіть зверху і присипте трохи цукром. Надішліть форму в духовку, запікайте пиріг хвилин 20-25 до румяности.
пиріг з повидлом - фото крок 5
5. Ось і весь секрет, як приготувати пиріг з повидлом. Трохи остудіть його - і можна подавати до столу. До речі, при бажанні зверху можете прикрасити його збитими вершками. Приємного чаювання!

Схожі рецепти