Рецепт Пиріг з пиріжкового тесту з консервою фото

Пиріг з пиріжкового тесту з консервою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Риба та морепродукти, Сардина
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Випічка, Пироги, Страви з начинкою

Для всіх шанувальників недорогий, ситної домашньої випічки хочу запропонувати класний і зовсім нескладний варіант, як приготувати пиріг з пиріжкового тесту з консервою і відвареним рисом. Раджу!

Цей прекрасний рецепт рекомендую на замітку всім! Пиріг можна спекти на швидку руку, якщо у вас залишилося тісто, наприклад, адже начинка дуже проста і швидка в приготуванні. Подавати до столу такий пиріг можна як в холодному, так і в гарячому вигляді, він однаково гарний! Спробуйте, вам обов'язково сподобається!

  • Борошно - 450-500 грам
  • Молоко - 250 мілілітрів
  • Дріжджі - 12 грам
  • Яйце - 2 штуки
  • Цукор - 2 чайних ложки
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Мал - 2/3 склянки
  • Морква - 1 штука
  • Цибулина - 1 штука
  • Баночка консерви - 1 штука
  • Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
  • Сіль, перець, спеції - За смаком
пиріг з пиріжкового тесту з консервою - фото крок 1
1. М'яке вершкове масло розітріть з сіллю і цукром. Молоко прогрійте трохи, відправте в нього дріжджі. Залиште хвилин на 10.
пиріг з пиріжкового тесту з консервою - фото крок 2
2. Вилийте опару в глибоку миску, додайте вершкове масло і яйця. Почніть перемішувати, потроху додаючи просіяне борошно.
пиріг з пиріжкового тесту з консервою - фото крок 3
3. Коли тісто готове, накрийте його рушником і залиште в теплі на годинку-півтори, щоб воно добре підійшло.
пиріг з пиріжкового тесту з консервою - фото крок 4
4. За цей час можна приготувати начинку. Відваріть в підсоленій воді до готовності рис. Остудіть його трохи і змішайте з консервою (в даному випадку використовується сардина). Лук подрібніть і обсмажте до прозорості на сковороді, додайте терту моркву і смажте до м'якості. Викладіть овочі в мисочку, посоліть і поперчіть за смаком. Перемішайте як слід.
пиріг з пиріжкового тесту з консервою - фото крок 5
5. Тісто добре збільшилася в обсязі. Розділіть його навпіл, кожен пласт тонко розкачати.
пиріг з пиріжкового тесту з консервою - фото крок 6
6. Викладіть один на деко, змащений маслом або застелений пергаментом. Розподіліть рівним шаром начинку.
пиріг з пиріжкового тесту з консервою - фото крок 7
7. Накрийте зверху другим шаром, заліпите краю і зробіть невеликий отвір для виходу пари. Випікайте пиріг при температурі 180 градусів до рум'яної (близько 45-55 хвилин).

Схожі рецепти