Пиріг з пиріжкового тесту з консервою
(покроковий рецепт з фото)
Для всіх шанувальників недорогий, ситної домашньої випічки хочу запропонувати класний і зовсім нескладний варіант, як приготувати пиріг з пиріжкового тесту з консервою і відвареним рисом. Раджу!
Цей прекрасний рецепт рекомендую на замітку всім! Пиріг можна спекти на швидку руку, якщо у вас залишилося тісто, наприклад, адже начинка дуже проста і швидка в приготуванні. Подавати до столу такий пиріг можна як в холодному, так і в гарячому вигляді, він однаково гарний! Спробуйте, вам обов'язково сподобається!
- Борошно - 450-500 грам
- Молоко - 250 мілілітрів
- Дріжджі - 12 грам
- Яйце - 2 штуки
- Цукор - 2 чайних ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Вершкове масло - 100 грам
- Мал - 2/3 склянки
- Морква - 1 штука
- Цибулина - 1 штука
- Баночка консерви - 1 штука
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Сіль, перець, спеції - За смаком
1. М'яке вершкове масло розітріть з сіллю і цукром. Молоко прогрійте трохи, відправте в нього дріжджі. Залиште хвилин на 10.
2. Вилийте опару в глибоку миску, додайте вершкове масло і яйця. Почніть перемішувати, потроху додаючи просіяне борошно.
3. Коли тісто готове, накрийте його рушником і залиште в теплі на годинку-півтори, щоб воно добре підійшло.
4. За цей час можна приготувати начинку. Відваріть в підсоленій воді до готовності рис. Остудіть його трохи і змішайте з консервою (в даному випадку використовується сардина). Лук подрібніть і обсмажте до прозорості на сковороді, додайте терту моркву і смажте до м'якості. Викладіть овочі в мисочку, посоліть і поперчіть за смаком. Перемішайте як слід.
5. Тісто добре збільшилася в обсязі. Розділіть його навпіл, кожен пласт тонко розкачати.
6. Викладіть один на деко, змащений маслом або застелений пергаментом. Розподіліть рівним шаром начинку.
7. Накрийте зверху другим шаром, заліпите краю і зробіть невеликий отвір для виходу пари. Випікайте пиріг при температурі 180 градусів до рум'яної (близько 45-55 хвилин).