Рецепт Пиріг з пиріжкового тесту з варенням фото

Пиріг з пиріжкового тесту з варенням
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно, Молочні продукти, Яйця, Молоко
Вегетаріанське харчування
На полуденок, На святковий стіл
Випічка, Пироги

Навіть якщо у вас на кухні конем грай, а в холодильнику миша повісилася, то не впадайте у відчай. Напевно ви знайдете у себе в засіках баночку варення і борошно. Тоді вже можна зробити хорошу випічку.

Хочу запропонувати вам дізнатися про те, як приготувати пиріг з пиріжкового тесту з варенням. А точніше, ми будемо заготовляти дріжджове тісто на молочній опарі. Текстура виходить м'якою і тане в роті. Я люблю таку класичну солодку випічку. Ідеально підходить під чашечку гарячого чаю.

  • Борошно - 400 грам
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Варення - 250 грам
  • Дріжджі сухі - 2 чайних ложки
  • Молоко - 100 мілілітрів
  • Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - 0, 25 чайних ложки
  • Яйце - 2 штуки
пиріг з пиріжкового тесту з варенням - фото крок 1
У теплу молоко додайте дріжджі. Перемішайте. А потім всипте цукор і сіль. Вийде опара. Залиште її хвилин на 10.
пиріг з пиріжкового тесту з варенням - фото крок 2
В опару додайте 1 яйце. Ще раз перемішайте.
пиріг з пиріжкового тесту з варенням - фото крок 3
Далі всипте половину борошна. Перемішайте. Потім додайте борошно, що залишилося. Вимішайте тісто на столі протягом 10 хвилин.
пиріг з пиріжкового тесту з варенням - фото крок 4
Потім в тісто влийте масло. Ще раз добре замішати. Залиште тісто на 40 хвилин в теплому місці під рушником.
пиріг з пиріжкового тесту з варенням - фото крок 5
Після цього тісто ще раз обомніте і знову залиште на 40 хвилин.
пиріг з пиріжкового тесту з варенням - фото крок 6
Більшу частину тіста розкачати і викладіть на дно форми для випічки, зробивши бортики.
пиріг з пиріжкового тесту з варенням - фото крок 7
Варення викладіть зверху. Тістом прикрасьте пиріг. Яйце збийте і покрийте їм тісто, щоб вийшла рум'яна кірочка.
пиріг з пиріжкового тесту з варенням - фото крок 8
Запікайте пиріг в духовці при 200 градусах протягом 30 хвилин. Приємного чаювання!

Схожі рецепти