Пиріг з пиріжкового тесту з яблуками
(покроковий рецепт з фото)
Різноманітність існуючих пирогів вражає. Можна вибрати будь-тісто і начинку. Майже у кожної країни є національні рецепти. Цього разу я зупинилася на російській кухні. Дивіться самі!
Так як я любитель фруктових наповнювачів, то зупинилася на цьому варіанті. Ви теж можете дізнатися про те, як приготувати пиріг з пиріжкового тесту з яблуками, в даному випадку будемо використовувати саме дріжджове тісто. Ви можете зробити і порційну випічку в духовій шафі. Буде не менш смачний. Не забудьте налити кухлик чаю!
- Борошно - 1 кілограм
- Маргарин - 100 грам (або вершкове масло)
- Журавлина заморожена - 400-500 грам
- Яйце - 3 штуки(2 шт - в тісто, 1 шт - для змазування)
- Дріжджі сухі - 1 штука (пакетик)
- Яблуко - 3-4 штук
- Цукор - 1 Склянка
- Молоко - 3 склянки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Крохмаль - 1 Чайна ложка
- Крем - 1 Ст. Ложка
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
Спочатку зробіть опару. У склянку теплого молока додайте дріжджі, чайну ложку цукру і 2 ст. Ложки борошна. Суміш ретельно перемішайте. Залиште опару на 15 хвилин.
В іншій мисці змішайте 2 яйця з молоком, сіллю і 2 чайними ложками цукру, а також розтопленим маргарином.
До молока поступово всипте борошно і додайте опару, замішуючи тісто.
Тісто поверніть в колобок, обомніте і перекладіть у велику каструлю.
Поставте тісто в духовку на годину при 30 градусах.
Потім тісто обомніте і знову поставте в духовку на 1 час.
Поки зробіть начинку. Журавлину змішайте з яблуками, нарізаними дрібними кубиками. Додайте цукор і крохмаль. Перемішайте.
3/4 тесту розкачайте на деку, змащеному олією.
Зверху викладіть начинку, а рештою тестом прикрасьте пиріг за вашим бажанням.
Тісто зверху змастіть збитим яйцем зі сметаною.
Поставте пиріг в духовку на 20 хвилин при 100 градусах. Потім ще на 30 хвилин при 180 градусах. Залиште випічку настоятися хвилин на 10. Приємного чаювання!