Пиріг з куркою і шинкою
(покроковий рецепт з фото)
На швидку руку хочеться зробити щось смачне і ситне? Цей рецепт відмінно підійде для всіх зайнятих господинь. Пиріг тільки з 1 шаром тіста, це апетитно, вельми незвично і зовсім нескладно.
Я хочу показати вам, як приготувати пиріг з куркою і шинкою. В основу також рекомендую додати трохи овочів. Це може бути не тільки цибулю, як в даному випадку, але і будь-які інші овочі, які вам до душі. Начинка виходить дуже соковитою і смачною, а корж - рум'яним і хрустким. Подавати такий пиріг можете і як самостійне блюдо, і з гарніром.
- Куряча грудка - 500 грам
- Шинка - 100 грам
- Лук-пориста - 1 штука
- Цибулина - 1 штука
- Вершки - 1/4 склянки
- Бульйон - 1/4 склянки
- Вершкове масло - 50 грам (розтоплене)
- Сіль і перець - За смаком
- Борошно - 120 грам(+ 2 ложки)
- Вершкове масло - 50 грам (або маргарину)
- Вода - 3 Ст. Ложки
1. Курку вимийте, обсушити, наріжте кубиками. Посоліть і поперчіть за смаком, додайте пару ложок борошна, обваляйте кожен шматочок ретельно.
2. Розтопити вершкове масло і як слід змастіть жароміцних форму. Викладіть на дно нарізаний порей.
3. Туди ж викладіть подрібнену цибулю, шинку і курку.
4. Вилийте залишки масла, додайте вершки, бульйон, за бажанням ще спецій.
5. У глибокій мисці з'єднайте просіяне борошно з холодним маслом. Розітріть до однорідності.
6. Додайте трохи водички і замісіть однорідне тісто.
7. Розкачайте тісто рівним шаром, викладіть його в форму.
8. Зробіть надрізи і відправте в розігріту до 180 градусів духовку.
9. Запікайте пиріг до рум'яності близько 1 годину.
Перед подачею трохи остудіть і наріжте порційними шматочками.
Перед подачею трохи остудіть і наріжте порційними шматочками.