Пиріг з капустою і рибної консервою
(покроковий рецепт з фото)
Коли хочеться побалувати себе і рідних домашньою випічкою, візьміть на замітку цей простий рецепт пирога з капустою і рибної консервою. Ситно, нескладно і дуже смачно!
Перед вами нескладний варіант, як зробити пиріг з капустою і рибної консервою з дріжджовим тестом. При бажанні, щоб заощадити час, можна використовувати листкове тісто: буде теж дуже смачно. Що стосується риби, то тут можна взяти абсолютно будь-яку і навіть поєднувати кілька видів різних, як в даному випадку.
- Борошно - 3 склянки
- Молоко - 1 Склянка
- Дріжджі сухі - 5 грам
- Яйце - 1 штука(+ для змазування пирога)
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Сіль - 0.5 чайних ложки
- Рослинна олія - 4 Ст. Ложки
- Цибулина - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Рибна консерва - 2 штуки
- Капуста - 0.5 штуки
1. Спершу потрібно зайнятися тестом. У глибоку миску надішліть яйце і влийте молоко (можна замінити звичайною водою).
2. Додайте сіль і цукор.
3. Збийте все до однорідності, всипте дріжджі. Дайте постояти 3-5 хвилин.
4. Потім додайте рослинне масло і просіяне заздалегідь борошно, замісіть тісто. Викладіть його на присипану борошном поверхню і як слід розімніть. Надішліть в мисочку, накрийте чистим рушником і залиште в теплі.
5. Поки підходить тісто, очистіть і наріжте цибулину. Розігрійте на сковороді рослинне масло, Відведіть туди цибулю.
6. На тертці натріть моркву, додайте її до цибулі. Також за рецептом приготування пирога з капустою і рибної консервою можна використовувати томатну пасту або соус.
7. Поки обсмажуються овочі, наріжте дрібно капусту.
8. Викладіть на сковороду, додайте трішки водички (якщо не використовуєте соус) і тушкуйте на середньому вогні до готовності.
9. Після першого підходу тісто потрібно акуратно обмять, дайте йому підійти ще раз.
10. Консерви розімніть виделкою і додайте на сковороду. Посоліть і поперчіть за смаком. Все як слід перемішайте і зніміть з вогню. Начинка повинна охолонути.
11. Розділити тісто на дві частини, кожну тонко розкачати. Викладіть один пласт в форму, попередньо змащену маслом, або на деко. Розподіліть рівним шаром начинку.
12. Накрийте зверху другим шаром, як слід заліпити краю.
13. Змастіть всі збитим жовтком (яйцем). При бажанні доповнити цей простий рецепт пирога з капустою і рибної консервою можна насінням кунжуту.
14. Надішліть в розігріту до 190 градусів духовку і випікайте близько 40 хвилин до рум'яної скоринки.
15. Ось і весь секрет, як зробити пиріг з капустою і рибної консервою. Пригощайтеся!