Пиріг з індичкою і сиром
(покроковий рецепт з фото)
Цей пиріг готується досить легко, але при цьому володіє прекрасним смаком. Начинка виходить ніжною і соковитою, завдяки використанню двох видів сирів, але при цьому вони не перебивають загальний смак.
1) М'ясо індички розділіть на дві частини. Одну половину дрібно наріжте, а другу подрібніть за допомогою м'ясорубки або кухонного комбайна.
2) Змішайте у великій мисці всі інгредієнти начинки (індиче м'ясо, тертий сир, м'який сир, цибуля, часник, петрушку, яйця і вершки). Посоліть і поперчіть суміш.
3) Для випікання найзручніше використовувати роз'ємну форму (у мене була 22 см.). Змастіть її вершковим маслом.
4) Попередньо размороженное листкове тісто розкачати таким чином, щоб один пласт лягав на дно і закривав боки форми, а другий - трохи більше діаметру форми - щоб накрити їм згодом пиріг.
5) Покладіть більший пласт в форму і акуратно, щоб не пошкодити тісто, розрівняйте його, а потім викладіть начинку. Другим шаром накрийте пиріг, кінець кліпу.
6) Верх отриманого пирога змастіть сумішшю жовтка і молока, а також не забудьте проколоти в декількох місцях, щоб в процесі приготування з нього назовні міг вільно виходити пар.
7) У попередньо розігріту до 180-200 градусів духовку поставте пиріг, випікайте протягом 10 хвилин, а потім зменшіть вогонь і при 160-180 випікайте ще близько 50 хвилин до утворення золотистої скоринки.
Смачного!
- М'ясо індички - 400 грам (готове)
- Сир "російський" - 300 грам (тертий)
- М'який сир - 250 грам (типу Рікотту)
- Зелена цибуля - 1 пучок (нарізаний)
- Часник - 2 зубчики (подрібнений)
- Зелень петрушки - 2 Ст. Ложки (нарізана)
- Яйця - 3 штуки (великі)
- Хлібні крихти - 1 Ст. Ложка (з гіркою)
- Вершки - 3 Ст. Ложки (жирні)
- Листкове тісто - 1 штука (упаковка, 2 пласта)
- Вершкове масло - За смаком (для змащування форми)
- Жовток курячого яйця - 1 штука (для обмазки тесту)
- Молоко - 2 Ст. Ложки (для обмазки тесту)
2) Змішайте у великій мисці всі інгредієнти начинки (індиче м'ясо, тертий сир, м'який сир, цибуля, часник, петрушку, яйця і вершки). Посоліть і поперчіть суміш.
3) Для випікання найзручніше використовувати роз'ємну форму (у мене була 22 см.). Змастіть її вершковим маслом.
4) Попередньо размороженное листкове тісто розкачати таким чином, щоб один пласт лягав на дно і закривав боки форми, а другий - трохи більше діаметру форми - щоб накрити їм згодом пиріг.
5) Покладіть більший пласт в форму і акуратно, щоб не пошкодити тісто, розрівняйте його, а потім викладіть начинку. Другим шаром накрийте пиріг, кінець кліпу.
6) Верх отриманого пирога змастіть сумішшю жовтка і молока, а також не забудьте проколоти в декількох місцях, щоб в процесі приготування з нього назовні міг вільно виходити пар.
7) У попередньо розігріту до 180-200 градусів духовку поставте пиріг, випікайте протягом 10 хвилин, а потім зменшіть вогонь і при 160-180 випікайте ще близько 50 хвилин до утворення золотистої скоринки.
Смачного!