Пиріг з індичкою і картоплею
(покроковий рецепт з фото)
Люблю подібні пироги. Вони легкі в приготуванні, особливо якщо під рукою є готове дріжджове тісто. Але таке тісто можна приготувати й самому. В результаті у вас вийде ситний пиріг для всієї родини!
Такий пиріг можна взяти з собою на природу. Він відмінно тримає форму. Його можна подавати як холодним, так і гарячим. Навіть в охолодженому вигляді він смачний і ароматний.
- Яйце - 3 штуки
- Молоко - 1 штук
- Тісто - 400 грам (готове дріжджове)
- Індичка - 400 грам (відварна)
- Картопля - 2 штуки
- Сіль і перець - За смаком
Я використовую готове дріжджове тісто. Викладіть його в змащену маслом форму, зробіть бортики.
Але таке тісто можна приготувати й самому. Варіантів тут кілька: або довірити рецепт приготування хлібопічці, або замісити тісто самому.
Але таке тісто можна приготувати й самому. Варіантів тут кілька: або довірити рецепт приготування хлібопічці, або замісити тісто самому.
Зверху на тісто покладіть тонко нарізану картоплю в один шар. Пам'ятайте, що якщо ваша картопля буде нарізано крупно, то в готовому пирозі вона не встигне приготуватися. Шматочки картоплі повинні буквально світитися. Я використовувала овощечістілку.
Викладіть кілька шматочків вершкового масла. Подрібніть відварне м'ясо птиці, викладіть його зверху на картоплю.
Збийте кілька яєць з молоком. Додайте сіль і перець.
Шар птиці прикрийте залишками картоплі.
Зверху залийте підготовленої заливкою.
Розігрійте духовку до 180 градусів. Запікайте пиріг в духовці до готовності.
Подавайте до столу. Смачного!