Пиріг з індичкою і овочами
(покроковий рецепт з фото)
Уже не перший раз натикаюся на рецепт, в якому начинка для пирога гаситься, а потім тільки зверху закривається тестом. І все це запікається. Вирішила повторити цей експеримент. І ви приєднуйтесь!
У підсумку виходить щось середнє між пирогом і гарячою стравою, але в будь-якому випадку це смачно! Соковита ситна начинка під хрусткою скоринкою… відразу слинки потекли. Тому я із задоволенням поділюся з вами тим, як приготувати пиріг з індичкою і овочами. Тільки вам знадобиться глибока сковорода для запікання.
- Вершкове масло - 60 грам
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Стебло селери - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Бульйон з-під індички - 480 мілілітрів
- Борошно пшеничне - 5 Ст. Ложок
- Відварена індичка, філе - 400 грам
- Яйце - 1 штука
- Чебрець сухий мелений - 1 Чайна ложка
- Вершки нежирні - 360 мілілітрів
- Чорний мелений перець - 0, 25 чайних ложки
- Листкове тісто бездріжджове - 200 грам
- Сіль - За смаком
- Картопля відварений - 2-3 штук
1. Для початку наріжте кубиками селеру, морква і цибуля. Заздалегідь відваріть індичку і картопля.
2. На сковороді розігрійте обидва види масла. Обсмажте в ньому морква, селера і цибулю з дрібкою солі протягом 9 хвилин.
3. Потім всипте борошно. Змішавши, готуйте овочі ще 1 хвилину.
4. Далі влийте бульйон і вершки. Доведіть інгредієнти до легкого кипіння.
5. Потім додайте індичку і картопля середніми кубиками. Всипте перець.
6. Отриману начинку залиште остуджувати і в цей час необхідно розморозити тісто.
7. Після цього на сковороду натягніть тісто. Змастіть його сумішшю з яйця з ложкою вершків.
8. Запікайте пиріг 25 хвилин при 200 градусах в духовці. Смачного!