Пиріг з гарбуза в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 1 г. 15 хв.
Якщо ви любите гарбуз, то напевно частенько готуєте з неї кашу. Однак пропоную вам спробувати ще один варіант - пиріг з гарбуза в мультиварці. Він виходить дуже ніжним і повітряним.
Опис приготування:
Приготувати пиріг з гарбуза в мультиварці досить просто. Використовувати можна не тільки свіжу, але і заморожену гарбуз, яку попередньо потрібно злегка проварити. У цей пиріг можна додати також сухофрукти.
- Цукор - 200 грам
- Гарбуз - 300 грам
- Борошно - 300-350 грам
- Яйце - 2 штуки
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Рослинна олія - 4 Ст. Ложки
- Ванілін - 1 щіпка
1. Щоб пиріг з гарбуза в мультиварці в домашніх умовах вийшов однорідним, гарбуз попередньо потрібно подрібнити за допомогою блендера.
2. Борошно просіяти і додати розпушувач. Всипати цукор і перемішати. Вбити яйця і додати гарбузове пюре.
3. Додати рослинне масло (можна замінити вершковим). Ретельно вимішати тісто, щоб воно було однорідним і без грудочок. Тісто не повинно бути дуже крутим, скоріше схожим на густу сметану. Додати дрібку ваніліну. При бажанні можна додати корицю на кінчику ножа.
4. Це класичний рецепт пирога з гарбуза в мультиварці. При бажанні можна також додати подрібнені сухофрукти (прекрасно підходить курага). Чашу мультиварки змастити трохи олією і вилити тісто.
5. Включити режим Випічка на 55-60 хвилин. Коли пиріг буде готовий, йому потрібно дати трохи охолонути в чаші, а потім викласти на блюдо. При подачі можна присипати цукровою пудрою або сметаною, збитою з цукром. Такий пиріг можна їсти як теплим, так і повністю остиглим.