Запіканка з гарбуза в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)
Про користь гарбуза знають все. Тому в сезон цього чудового продукту готуємо запіканку з гарбузом. Ніжна, помаранчева запіканка підійде дорослим і дітям на сніданок або полуденок.
Така запіканка готується з сиру з додаванням гарбузового пюре. Зазвичай її запікають у духовці, але сьогодні у мене вона з мультиварки. В мультиварці блюдо ніколи не підгорить ні знизу, ні зверху. Ця електрична чудо-каструля просто незамінна в господарстві, особливо коли потрібно щось запекти.
- Сир - 400 грам(5-9% жирності)
- Яйця - 2 штуки
- Гарбуз - 200 грам
- Молоко - 60 мілілітрів
- Манна крупа - 3 Ст. Ложки
- Цукор - 3-4 Ст. Ложок
- Сіль - 1 щіпка
- Вершкове масло - 20 грам
Підготуйте інгредієнти для приготування запіканки.
Сир викладіть в миску. Додайте молоко.
Додайте яйця.
Всипте манну крупу.
Додайте цукор і сіль.
Гарбуз очистите, помийте і наріжте невеликими шматочками. Запечіть в духовці або мікрохвильовій печі до м'якості.
За допомогою блендера збийте печену гарбуз до консистенції пюре і викладіть в миску з іншими інгредієнтами запіканки.
Перемішайте всі інгредієнти і збийте міксером до однорідної, гладкої маси з кремовою консистенцією.
Чашу мультиварки змастіть вершковим маслом і викладіть сирно-гарбузову суміш. Готуйте запіканку в режимі "випічка" згідно з інструкцією до вашої мультиварці.
Готову запіканку добре охолодіть і після діставайте з чаші. Наріжте і подавайте до столу.