Запіканка з гарбуза з сиром
(покроковий рецепт з фото)
Не знаю, як зробити смачний і корисний сніданок? Тоді ось вам один чудовий варіант - запіканка з гарбуза з сиром. Апетитна, ароматна вона подобається не тільки дорослим, але і дітям.
Ви ще не знаєте як приготувати запіканку з гарбуза з сиром? Тоді ось вам докладний рецепт.
1. Для початку потрібно зайнятися гарбузом. Її необхідно очистити від насіння і шкірки, а потім нарізати невеликими шматочками. Відварити гарбуз до готовності, а після відкинути на друшляк, щоб стекла зайва рідина.
2. Тим часом протерти через сито сир.
3. Додати цукор, ванілін і корицю.
4. Вбити яйце і всипати манну крупу. Все як слід перемішати до однорідної консистенції.
5. Щоб запіканка з гарбуза з сиром в домашніх умовах вийшла ще смачніше, необхідно вичавити сік з половинки лимона.
6. Зварену і злегка остигнула гарбуз потрібно розім'яти виделкою або збити блендером.
7. З'єднати сир, гарбуз і лимонний сік. Ретельно перемішати і залишити хвилин на 15-20. За цей час манка трохи розбухне.
8. Форму для запікання змастити вершковим маслом і присипати сухарями. При бажанні можна замінити сухарі на борошно або манку.
9. Вилити тісто у форму і відправити в попередньо розігріту духовку хвилин на 35-40.
Готову запіканку з гарбуза з сиром подавати зі сметаною, сиропом або варенням.
- Сир - 500 грам
- Гарбуз - 400 грам
- Манька - 2-3 Ст. Ложок
- Яйце - 2 штуки
- Лимон - 0.5 штуки
- Цукор - 3-4 Ст. Ложок
- Ванілін - 1 щіпка
- Обкладинка - 1 щіпка
- Вершкове масло - 1 Чайна ложка
- Сухарі - 2 Ст. Ложки
1. Для початку потрібно зайнятися гарбузом. Її необхідно очистити від насіння і шкірки, а потім нарізати невеликими шматочками. Відварити гарбуз до готовності, а після відкинути на друшляк, щоб стекла зайва рідина.
2. Тим часом протерти через сито сир.
3. Додати цукор, ванілін і корицю.
4. Вбити яйце і всипати манну крупу. Все як слід перемішати до однорідної консистенції.
5. Щоб запіканка з гарбуза з сиром в домашніх умовах вийшла ще смачніше, необхідно вичавити сік з половинки лимона.
6. Зварену і злегка остигнула гарбуз потрібно розім'яти виделкою або збити блендером.
7. З'єднати сир, гарбуз і лимонний сік. Ретельно перемішати і залишити хвилин на 15-20. За цей час манка трохи розбухне.
8. Форму для запікання змастити вершковим маслом і присипати сухарями. При бажанні можна замінити сухарі на борошно або манку.
9. Вилити тісто у форму і відправити в попередньо розігріту духовку хвилин на 35-40.
Готову запіканку з гарбуза з сиром подавати зі сметаною, сиропом або варенням.