Рецепт Запіканка з гарбуза з сиром фото

Запіканка з гарбуза з сиром
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Молочні продукти, Сир, Гарбуз
Вегетаріанське харчування
На сніданок
Гарячі страви, Запіканка

Не знаю, як зробити смачний і корисний сніданок? Тоді ось вам один чудовий варіант - запіканка з гарбуза з сиром. Апетитна, ароматна вона подобається не тільки дорослим, але і дітям.

Ви ще не знаєте як приготувати запіканку з гарбуза з сиром? Тоді ось вам докладний рецепт.

1. Для початку потрібно зайнятися гарбузом. Її необхідно очистити від насіння і шкірки, а потім нарізати невеликими шматочками. Відварити гарбуз до готовності, а після відкинути на друшляк, щоб стекла зайва рідина.

2. Тим часом протерти через сито сир.

3. Додати цукор, ванілін і корицю.

4. Вбити яйце і всипати манну крупу. Все як слід перемішати до однорідної консистенції.

5. Щоб запіканка з гарбуза з сиром в домашніх умовах вийшла ще смачніше, необхідно вичавити сік з половинки лимона.

6. Зварену і злегка остигнула гарбуз потрібно розім'яти виделкою або збити блендером.

7. З'єднати сир, гарбуз і лимонний сік. Ретельно перемішати і залишити хвилин на 15-20. За цей час манка трохи розбухне.

8. Форму для запікання змастити вершковим маслом і присипати сухарями. При бажанні можна замінити сухарі на борошно або манку.

9. Вилити тісто у форму і відправити в попередньо розігріту духовку хвилин на 35-40.

Готову запіканку з гарбуза з сиром подавати зі сметаною, сиропом або варенням.

  • Сир - 500 грам
  • Гарбуз - 400 грам
  • Манька - 2-3 Ст. Ложок
  • Яйце - 2 штуки
  • Лимон - 0.5 штуки
  • Цукор - 3-4 Ст. Ложок
  • Ванілін - 1 щіпка
  • Обкладинка - 1 щіпка
  • Вершкове масло - 1 Чайна ложка
  • Сухарі - 2 Ст. Ложки
Ви ще не знаєте як приготувати запіканку з гарбуза з сиром? Тоді ось вам докладний рецепт.

1. Для початку потрібно зайнятися гарбузом. Її необхідно очистити від насіння і шкірки, а потім нарізати невеликими шматочками. Відварити гарбуз до готовності, а після відкинути на друшляк, щоб стекла зайва рідина.

2. Тим часом протерти через сито сир.

3. Додати цукор, ванілін і корицю.

4. Вбити яйце і всипати манну крупу. Все як слід перемішати до однорідної консистенції.

5. Щоб запіканка з гарбуза з сиром в домашніх умовах вийшла ще смачніше, необхідно вичавити сік з половинки лимона.

6. Зварену і злегка остигнула гарбуз потрібно розім'яти виделкою або збити блендером.

7. З'єднати сир, гарбуз і лимонний сік. Ретельно перемішати і залишити хвилин на 15-20. За цей час манка трохи розбухне.

8. Форму для запікання змастити вершковим маслом і присипати сухарями. При бажанні можна замінити сухарі на борошно або манку.

9. Вилити тісто у форму і відправити в попередньо розігріту духовку хвилин на 35-40.

Готову запіканку з гарбуза з сиром подавати зі сметаною, сиропом або варенням.

Схожі рецепти