Запіканка з гарбуза з манкою
(покроковий рецепт з фото)
Шукайте рецепт смачної і корисної випічки? Тоді апетитна і яскрава запіканка з гарбуза з манкою - це саме те, що вам потрібно. Її із задоволенням їдять як дорослі, так і дітки.
Запіканка з гарбуза з манкою - це відмінний варіант смачного і корисного сніданку. Текстура виходить однорідною і дуже ніжною. До того ж, запіканка хороша і охолола, її можна взяти з собою на роботу або в школу.
- Гарбуз - 400 грам
- Манька - 100 грам
- Ізюм - 20 грам
- Цукрова пудра - 2-3 Ст. Ложок
- Яйце - 1 штука
- Вершкове масло - 1 Чайна ложка
1. Для початку необхідно вимити і очистити від шкірки і насіння гарбуз. Нарізати невеликими кубиками. Надіслати в каструлю, залити водою і відварити до готовності.
2. Готовий гарбуз злегка остудити. Додати цукрову пудру і вбити 1 яйце. Ретельно розім'яти або збити блендером до однорідної консистенції.
3. Тепер можна всипати манку і як слід перемішати.
4. При бажанні можна ще раз збити блендером, щоб була однорідна текстура. Зробив, як зробити запіканку з гарбуза з манкою ще ароматні? Можна додати цедру апельсина або лимона. Також при бажанні можна додати ванілін або щіпку кориці.
5. Ізюм попередньо замочити в окропі. Потім злити воду і обсушити, додати родзинки в тісто, перемішати.
6. При бажанні також можна додати курагу або інші сухофрукти. Перемішати всі як слід.
7. Ось і весь простий рецепт запіканки з гарбуза з манкою. Залишилося змастити жароміцних форму вершковим маслом і присипати манкою. Вилити тісто і відправити форму в заздалегідь розігріту духовку хвилин на 40. Потім остудити і нарізати порційними шматочками.