Сирна запіканка з манкою і родзинками
(покроковий рецепт з фото)
Ця страва однаково люблять як дорослі, так і діти. Навіть ті, хто не дуже любить сир, із задоволенням ласують запіканкою. Рецепт приготування запіканки нескладний, приступимо!
Сирна запіканка - це відмінне блюдо як для сніданку, так і для вечері. Блюдо смачне і корисне. Шматочок рум'яної запіканки можна загорнути дітям в школу або взяти на роботу для перекусу. Готувати запіканку не так і складно, досвідчені господині готують її на око, а ось початківці стикаються з невеликими труднощами. Адже сир попадається різний - він буває і сухіше, і з великою кількістю сироватки, і з великими крупинками, і протертий. Але нічого страшного, повірте, запіканка вийде в будь-якому випадку. Як приготувати сирну запіканку з манкою і родзинками дивимося в рецепті трохи нижче.
- Сир - 500 грам
- Манька - 4 Ст. Ложки
- Яйця - 2 штуки
- Ізюм - 50-100 грам (за смаком)
- Цукор - 2-3 Ст. Ложок (за смаком)
- Ванільний цукор - 0, 5 чайних ложки
- Крем - 3 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 20 грам
Кількість родзинок залежить тільки від ваших уподобань. Якщо любите родзинки в випічці - додамо його побільше. Заливаємо родзинки окропом і залишаємо хвилин на 15.
Сир у мене сільський, з великими крупинками і його необхідно протерти через сито або просто подрібнити толкушкой для пюре.
Додамо до сиру 3 столових ложки манки, 2 ложки сметани, цукор звичайний і ванільний. Якщо у вас сир сухий, сметани додайте на столову ложку більше.
Ретельно перемішуємо і відставити сирну масу хвилин на 20-30, нехай манка набубнявіє.
Зливаємо воду з родзинок, злегка його віджимаємо і додаємо до сирної маси.
Форму для випічки змащуємо вершковим маслом і присипаємо манкою.
Збиваємо яйця.
Додаємо до сирної маси і перемішуємо.
Духовку розігріваємо до 200 градусів. Викладаємо сирну масу в форму, ретельно розрівнюємо.
Зверху змащуємо сметаною.
Випікаємо протягом 40-60 хвилин.
Готову, злегка остигнула запіканку витягаємо з форми. Смачного!