Сирна запіканка з яблуками і манкою
(покроковий рецепт з фото)
Сирна запіканка - корисне і смачне блюдо для дорослих і дітей. Є багато рецептів її приготування. Але сьогодні у мене запіканка з яблуками і манкою.
Готується сирна запіканка дуже просто. Сир краще взяти 5-9% жирності, нежирний, але і не сухий. Сметана підійде 15-20%. Цукор кладіть до смаку, а яблуко краще взяти кисло-солодке. Ніжна, ароматна, з кремовою консистенцією сирна запіканка стане відмінним сніданком, полуднем або десертом.
- Сир - 400 грам
- Куряче яйце - 1 штука
- Крупа манна - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Крем - 2 Ст. Ложки
- Яблуко - 1-2 штук
- Вершкове масло - 20 грам
- Ванільний цукор - 0, 5 чайних ложки
Підготуйте інгредієнти для приготування запіканки.
У миску викладіть сир і сметану.
Додайте сіль, цукор і ванільний цукор.
Розбийте в миску яйце.
Збийте блендером сир зі сметаною, цукром, сіллю і яйцем.
Додайте манну крупу.
Добре перемішайте всі інгредієнти.
На гарячу сковороду викладіть шматочок вершкового масла.
Одне велике або два невеликих яблука помийте, очистіть, видаліть серцевину і наріжте часточками. Викладіть в сковороду з маслом.
Гасіть яблука з маслом 7-8 хвилин.
У форму для випічки з пекарської папером викладіть яблука.
На яблука викладіть сирну суміш з манкою.
Печіть запіканку в духовці, заздалегідь розігрітій до 175-180 градусів до золотистої скоринки.
Запіканку добре остудіть і викладіть на тарілку догори дном.
Наріжте сирну запіканку з яблуками і манкою на порції і подавайте до столу.