Запіканка з гарбуза і моркви
(покроковий рецепт з фото)
Морква і гарбуз - просто ідеальне поєднання, яке працює як основа для солодких і несолодких страв. Ділюся з вами рецептом приготування солодкої запіканки з гарбуза і моркви.
Докладніше, як приготувати запіканку з гарбуза і моркви, я розповім нижче. Нічого страшного, якщо запіканка буде плавати в сиропі, через якийсь час вона повністю все вбере. Вона просочується сиропом з гарбуза і моркви, виходить дуже солодко і смачно! За бажанням в запіканку можна додати корицю і мускатний горіх.
- Гарбуз - 1 Склянка(tertaya )
- Морква - 1 Склянка(tertaya )
- Манька - 1, 5 склянки
- Вівсяні вершки - 1 Склянка
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 8 Ст. Ложок(5 ст.Л. - в тісто, 3 ст.Л. - для сиропу )
Підготуйте всі інгредієнти. Розігрійте духовку до 180 градусів.
Натріть гарбуз і моркву на дрібній тертці, відіжміть сік.
Змішайте гарбуз, морква, манку і цукор в мисці.
У вівсяні вершки додайте розпушувач, потім влийте його в миску.
Швидко перемішайте, викладіть масу в форму для запікання. Готуйте запіканку в духовці 30-40 хвилин.
Поки запіканка готується, приготуйте сироп з 100 мл. Морквяно-гарбузового соку, цукру і лимонного соку. Нагрійте суміш на середньому вогні, доведіть до кипіння, provara 5 хвилин і зніміть з плити.
Поки запіканка ще гаряча, просочіть її приготованим сиропом. Залиште ще на 30-40 хвилин.
Запіканка з гарбуза і моркви готова, смачного!