Запіканка з гарбуза з сиром в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Ніжна сирна запіканка з гарбузової прошарком стане відмінним десертом до чаю або кави. Пропоную спробувати самим приготувати запіканку з гарбуза з сиром в духовці на нашу рецептом!
Для приготування запіканки з гарбуза з сиром в духовці нам знадобиться стигла солодка гарбуз, сир домашній (можете і магазинний взяти, тільки пожирнее). Запіканку можете полити топленим шоколадом або посипати цукровою пудрою перед подачею. Хоча я додаю банани, і запіканка стає і без того солодкої.
- Сир - 500 грам
- Йогурт - 250 грам
- Яйця - 3 штуки
- Гарбуз - 500-700 грам
- Банан - 2 штуки
- Сік лимона - 3 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
Для початку приготуємо саме гарбузове пюре: для цього свіжу гарбуз розріжте на середні шматочки, готуйте її на пару до м'якості (25-30 хвилин). Готовий гарбуз остудіть, очистіть від шкірки. За допомогою блендера зробіть з неї пюре.
Яєчні білки відокремити від жовтків. Білки злегка посоліть і поставте в морозильну камеру на 3-4 хвилини. У мисці змішайте сир, йогурт і жовтки яєць.
Банани очистіть від шкірки, наріжте великими шматками, полийте лимонним соком, викладіть в блендер і подрібніть до стану пюре.
Додайте в блендер до бананів сирно-йогуртную суміш, знову збийте все до однорідності.
Охолоджені білки збивайте до стійких піків і акуратними рухами зверху-вниз підмішати їх до гарбузовому пюре.
Форму для запікання застеліть папером для випічки. По черзі виливайте в форму порціями гарбузове пюре і сирно-бананову суміш.
Готуйте запіканку при 200 градусах 1 час. Потім вимкніть духовку і дайте хвилин 20 запіканці охолонути в закритій духовці.
Поріжте готову запіканку з гарбуза з сиром в духовці на порційні шматочки - і подавайте до столу. Смачного!