Рецепт Пиріг з апельсиновою начинкою фото

Пиріг з апельсиновою начинкою
(покроковий рецепт з фото)

Американська кухня
Тісто , Фрукти , Апельсин
Вегетаріанське харчування
На полуденок , На святковий стіл
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Яскрава, смачна і ароматна начинка в трохи хрусткому тесті…цей пиріг принесе в ваш будинок шматочок сонця і літа. Створіть святковий настрій, порадуйте себе і близьких смачним пирогом!

Опис приготування:

Ніжний смак ароматної начинки і злегка хрустке пісочне тісто - ну, хто ж встоїть перед такою спокусою? У моїй родині точно ніхто! Аромат цього пирога збере на кухні не тільки ваших домочадців, на запах прибіжать і сусіди! Рецепт приготування пирога з апельсиновою начинкою дуже простий, а смак буде таким, як ніби ви чаклували над пирогом кілька годин. Не буду вас довго мучити, розповідаю, як приготувати пиріг з апельсиновою начинкою. Удачі вам і приємно апетиту!

  • Апельсин - 3 штуки
  • Цукор - 2 склянки(4 столові ложки для тесту, інше - для начинки)
  • Маргарин або вершкове масло - 200 грам
  • Крем - 4 Ст. Ложки
  • Розпушувач для тіста - 10 грам
  • Крохмаль - 3 Ст. Ложки (без великої гірки)
  • Сіль - 1 щіпка
  • Борошно - 2, 5 склянки
пиріг з апельсиновою начинкою - фото крок 1
Для приготування тіста нам знадобиться маргарин або вершкове масло. Дістаньте його заздалегідь з холодильника, нехай він розм'якшиться.
пиріг з апельсиновою начинкою - фото крок 2
У мисці, в якій будемо готувати тісто, змішуємо борошно, сіль і розпушувач.
пиріг з апельсиновою начинкою - фото крок 3
Додаємо до отриманої суміші розм'якшений маргарин, і виделкою або руками перетираємо-переминається все в крихту.
пиріг з апельсиновою начинкою - фото крок 4
Сметану перемішуємо з 4 столовими ложками цукру.
пиріг з апельсиновою начинкою - фото крок 5
Додаємо сметану до крихті з борошна і маргарину, акуратно вимішуємо тісто.
пиріг з апельсиновою начинкою - фото крок 6
Має вийти м'яке і приємне тісто, яке не липне до рук. За необхідності додайте трішки борошна. Відрізаємо приблизно четверту частину тесту, прибираємо його в морозилку хвилин на 15-20. Час, що залишився тісто прибираємо в холодильник.
пиріг з апельсиновою начинкою - фото крок 7
Тепер займемося приготуванням апельсинової начинки. Хвилини на 3-4 замочіть апельсини в гарячій воді.
пиріг з апельсиновою начинкою - фото крок 8
Витираємо апельсини після замочування і нарізаємо на дольки. Видаляємо кісточки, якщо вони є.
пиріг з апельсиновою начинкою - фото крок 9
Перекручуємо апельсини зі шкіркою через м'ясорубку.
пиріг з апельсиновою начинкою - фото крок 10
Додаємо до отриманої апельсинової масі цукор і крохмаль.
пиріг з апельсиновою начинкою - фото крок 11
І ретельно все перемішуємо. Начинка готова!
пиріг з апельсиновою начинкою - фото крок 12
Змащуємо форму для випічки маргарином або маслом. На дно форми можна покласти лист пергаменту за розміром форми. Пергамент змащувати не обов'язково.
пиріг з апельсиновою начинкою - фото крок 13
Дістаємо охолоджене тісто з холодильника, розгортаємо його за розміром форми. Викладаємо у форму так, щоб вийшли бортики.
пиріг з апельсиновою начинкою - фото крок 14
Тепер викладаємо на шар тіста апельсинову начинку, разравниваем її.
пиріг з апельсиновою начинкою - фото крок 15
І поверх начинки натираємо на крупній тертці тісто, яке дістаємо з морозилки.
пиріг з апельсиновою начинкою - фото крок 16
Випікаємо пиріг в розігрітій до 200 градусів духовці хвилин 40. Ось таким рум'яним і красивим повинен вийти пиріг.
пиріг з апельсиновою начинкою - фото крок 17
Дістаньте готовий пиріг з духовки, але не виймайте його відразу ж з форми. Пиріг повинен охолонути, а потім його можна акуратно вийняти з форми і перекласти на блюдо.

Схожі рецепти