Рецепт Пиріг з адигейським сиром з листкового тіста фото

Пиріг з адигейським сиром з листкового тіста
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Овочі , Молочні продукти , Сир , Помідор , Листкове тісто , Адигейський сир
Пісні страви
На обід , На полуденок
Випічка , Пироги , Страви з начинкою
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Цей соковитий, з гострим смаком пиріг прекрасно підійде до обіду, адже подати його можна з бульйоном або супом замість хліба. Та й з чашкою гарячого солодкого чаю на вечерю теж буде смачно. Готуємо просто!

Опис приготування:

Цей апетитний, ароматний і ситний пиріг готується дуже просто і може бути поданий як до обіду замість хліба, так і до вечері. Хоча пиріг виходить злегка гострим, з чашкою гарячого солодкого чаю він прекрасно поєднується. Як приготувати пиріг з адигейським сиром з листкового тіста, я розповів вам в цьому простому рецепті. Використання покупного листкового тіста значно спрощує процес приготування пирога, тому в морозилці на всякий випадок тримайте упаковку тесту.

  • Листкове дріжджове тісто - 500 грам
  • Помідори свіжі - 2 штуки
  • Адигейський сир - 200 грам
  • Твердий сир - 100 грам
  • Перець чилі - 1 штука
  • Яйце - 1 штука
  • Зелень свіжа - 20 грам (кріп, петрушка )
  • Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 1-2 Щепоток
  • Перець чорний мелений - 1 щіпка
  • Koriandr - 1 Чайна ложка
пиріг з адигейським сиром з листкового тіста - фото крок 1
Листкове тісто розморожуємо і розгортаємо в прямокутник товщиною 4-5 мм. Начинку будемо викладати на половину тіста, змащуємо її олією і викладаємо нарізані помідори.
пиріг з адигейським сиром з листкового тіста - фото крок 2
Адигейський сир нарізаємо дрібними кубиками і розкладаємо поверх помідорів. Злегка посолити, поперчити і посипем дрібкою подрібненого коріандру.
пиріг з адигейським сиром з листкового тіста - фото крок 3
Перець чилі очистимо від насіння, наріжемо тонкими кільцями і викладемо поверх сиру.
пиріг з адигейським сиром з листкового тіста - фото крок 4
Вимиту і обсушену зелень дрібно нарізаємо і розподіляємо поверх начинки.
пиріг з адигейським сиром з листкового тіста - фото крок 5
Натираємо на тертці твердий сир, присипаємо їм начинку. Включаємо духовку, нехай розігріється до 220 градусів.
пиріг з адигейським сиром з листкового тіста - фото крок 6
Акуратно вільної половиною тіста прикриваємо начинку, защипуємо краю тесту. Робимо по верху пирога розрізи, через них буде випаровуватися зайва волога при випічці.
пиріг з адигейським сиром з листкового тіста - фото крок 7
Перекладаємо пиріг на деко, застелене пергаментом. Змащуємо збитим жовтком.
пиріг з адигейським сиром з листкового тіста - фото крок 8
І посипаємо зернами коріандру, злегка придавлюємо їх, щоб краще пристали до тесту.
пиріг з адигейським сиром з листкового тіста - фото крок 9
Зменшуємо температуру в духовці до 180 градусів і випікаємо пиріг приблизно 30-35 хвилин.

Схожі рецепти