Пиріг з адигейським сиром з листкового тіста
(покроковий рецепт з фото)
Цей соковитий, з гострим смаком пиріг прекрасно підійде до обіду, адже подати його можна з бульйоном або супом замість хліба. Та й з чашкою гарячого солодкого чаю на вечерю теж буде смачно. Готуємо просто!
Цей апетитний, ароматний і ситний пиріг готується дуже просто і може бути поданий як до обіду замість хліба, так і до вечері. Хоча пиріг виходить злегка гострим, з чашкою гарячого солодкого чаю він прекрасно поєднується. Як приготувати пиріг з адигейським сиром з листкового тіста, я розповів вам в цьому простому рецепті. Використання покупного листкового тіста значно спрощує процес приготування пирога, тому в морозилці на всякий випадок тримайте упаковку тесту.
- Листкове дріжджове тісто - 500 грам
- Помідори свіжі - 2 штуки
- Адигейський сир - 200 грам
- Твердий сир - 100 грам
- Перець чилі - 1 штука
- Яйце - 1 штука
- Зелень свіжа - 20 грам (кріп, петрушка )
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1-2 Щепоток
- Перець чорний мелений - 1 щіпка
- Koriandr - 1 Чайна ложка
Листкове тісто розморожуємо і розгортаємо в прямокутник товщиною 4-5 мм. Начинку будемо викладати на половину тіста, змащуємо її олією і викладаємо нарізані помідори.
Адигейський сир нарізаємо дрібними кубиками і розкладаємо поверх помідорів. Злегка посолити, поперчити і посипем дрібкою подрібненого коріандру.
Перець чилі очистимо від насіння, наріжемо тонкими кільцями і викладемо поверх сиру.
Вимиту і обсушену зелень дрібно нарізаємо і розподіляємо поверх начинки.
Натираємо на тертці твердий сир, присипаємо їм начинку. Включаємо духовку, нехай розігріється до 220 градусів.
Акуратно вільної половиною тіста прикриваємо начинку, защипуємо краю тесту. Робимо по верху пирога розрізи, через них буде випаровуватися зайва волога при випічці.
Перекладаємо пиріг на деко, застелене пергаментом. Змащуємо збитим жовтком.
І посипаємо зернами коріандру, злегка придавлюємо їх, щоб краще пристали до тесту.
Зменшуємо температуру в духовці до 180 градусів і випікаємо пиріг приблизно 30-35 хвилин.