Пиріг з адигейським сиром
(покроковий рецепт з фото)
По-іншому пиріг з адигейським сиром називають ще "осетинський" . У нашій родині дуже люблять такі пироги, оскільки вони неймовірно смачні. В основному осетинський пиріг готується з сиром і зеленню.
Перед подачею такого пирога обов'язково потрібно верх змастити вершковим маслом, так він буде ще смачніше. Як приготувати пиріг з адигейським сиром, я розповіла докладно в рецепті. Готується він з дріжджового тіста з начинкою (в основному це сирна начинка з зеленню, але може бути і м'ясна начинка).
- Борошно - 2, 5 склянки
- Тепла вода - 1 склянок
- Дріжджі - 1, 5 чайних ложки
- Цукор - 1 чайних ложок
- Адигейський сир - 200 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Шпинат - 350 грам
- Зелень - За смаком
1. Осетинський пиріг готується з класичного дріжджового тіста. Якщо немає часу готувати тісто своїми руками, то можна купити вже готове. Я ставлю зазвичай тісто без опари: в теплій воді розводжу дріжджі, додаю дрібку солі і цукру, після чого всипав борошно і замішую тісто.
2. Змішуємо Адигейський сир із зеленню і шпинатом, це буде наша начинка.
3. Коли наше тісто підійде, розгортаємо частина тесту товщиною не більше 1 см.
4. Викладаємо в середину нашу начинку і загортаємо краю в середину.
5. Надаємо пирога форму круглої коржі, залишаючи невеликий "отвір" у центрі. Це робиться для виходу пара, щоб не порвалося тісто під час випікання. Відправляємо наш пиріг з адигейським сиром в розігріту духовку і випікаємо при температурі 180 градусів 20-25 хвилин.
6. Будь-осетинський пиріг можна перетримувати довго в духовці, інакше він не буде м'яким. Подавати пиріг з адигейським сиром можна в гарячому і навіть в холодному вигляді.