Рецепт Пиріг з адигейським сиром фото

Пиріг з адигейським сиром
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Молочні продукти , Сир , Адигейський сир , Вершкове масло
Вегетаріанське харчування
На обід , На полуденок , На природу
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 3-5
Час приготування: 1 г. 0 хв.

По-іншому пиріг з адигейським сиром називають ще"осетинський" . У нашій родині дуже люблять такі пироги, оскільки вони неймовірно смачні. В основному осетинський пиріг готується з сиром і зеленню.

Опис приготування:

Перед подачею такого пирога обов'язково потрібно верх змастити вершковим маслом, так він буде ще смачніше. Як приготувати пиріг з адигейським сиром, я розповіла докладно в рецепті. Готується він з дріжджового тіста з начинкою (в основному це сирна начинка з зеленню, але може бути і м'ясна начинка).

  • Борошно - 2, 5 склянки
  • Тепла вода - 1 склянок
  • Дріжджі - 1, 5 чайних ложки
  • Цукор - 1 чайних ложок
  • Адигейський сир - 200 грам
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Шпинат - 350 грам
  • Зелень - За смаком
пиріг з адигейським сиром - фото крок 1
1. Осетинський пиріг готується з класичного дріжджового тіста. Якщо немає часу готувати тісто своїми руками, то можна купити вже готове. Я ставлю зазвичай тісто без опари: в теплій воді розводжу дріжджі, додаю дрібку солі і цукру, після чого всипав борошно і замішую тісто.
пиріг з адигейським сиром - фото крок 2
2. Змішуємо Адигейський сир із зеленню і шпинатом, це буде наша начинка.
пиріг з адигейським сиром - фото крок 3
3. Коли наше тісто підійде, розгортаємо частина тесту товщиною не більше 1 см.
пиріг з адигейським сиром - фото крок 4
4. Викладаємо в середину нашу начинку і загортаємо краю в середину.
пиріг з адигейським сиром - фото крок 5
5. Надаємо пирога форму круглої коржі, залишаючи невеликий"отвір" у центрі. Це робиться для виходу пара, щоб не порвалося тісто під час випікання. Відправляємо наш пиріг з адигейським сиром в розігріту духовку і випікаємо при температурі 180 градусів 20-25 хвилин.
пиріг з адигейським сиром - фото крок 6
6. Будь-осетинський пиріг можна перетримувати довго в духовці, інакше він не буде м'яким. Подавати пиріг з адигейським сиром можна в гарячому і навіть в холодному вигляді.

Схожі рецепти