Пиріг «невидимка» з яблук і груш
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную рецепт дуже цікавого пирога, незвичайно ніжного, м'якого і смачного. Називається він "невидимка" і цілком відповідає своїй назві.
У процесі випікання пирога, яблука і груші вбирають тісто, воно дійсно стає невидимим, перетворюючись на справжнісінький крем. На мій погляд, це один з найкращих пирогів, які можна приготувати з фруктів. Мінімум продуктів, простота приготування і відмінний результат.
- Куряче яйце - 2 штуки
- Цукор - 50 грам
- Молоко - 100 мілілітрів
- Вершкове масло - 20 грам
- Борошно пшеничне - 80 грам
- Розпушувач тіста - 1 Чайна ложка
- Яблуко - 2-3 штук
- Груша - 2-3 штук
Підготуйте інгредієнти для приготування пирога.
Розбийте яйця в миску.
Збийте яйця міксером або віночком.
Додайте цукор, і збийте яйця з цукром до пишної білої піни.
Влийте розтоплене вершкове масло.
Влейте молоко.
Всипте в миску борошно.
Перемішайте всі інгредієнти тесту. Воно буде рідким.
Яблука та груші помийте, очистіть і наріжте тонкими пластинками.
Додайте в тісто розпушувач.
Викладіть нарізані яблука і груші.
Акуратно перемішайте фрукти з тестом.
Викладіть тісто у форму з пекарської папером.
Випікайте пиріг у духовці заздалегідь розігрітій до 175-180 градусів 45-50 хвилин до золотистої скоринки.
Пиріг дістаньте з форми, добре охолодіть і посипте цукровою пудрою за бажанням.
Остиглий "невидимий" пиріг наріжте і подавайте до столу.