Пиріг на дріжджах з варенням
(покроковий рецепт з фото)
Дріжджове тісто - прекрасна основа для пирога з варенням. Я завжди готую пироги з відкритим верхом, мені здається, що так вони виглядають набагато привабливіше і смачніше. Спробуйте і Ви!
Перед вами - простий рецепт приготування пирога на дріжджах з варенням. В першу чергу готуємо безопарне дріжджове тісто. Оскільки пиріг буде відкритим, розділити тісто на дві частини. Одну розкачати в пласт і помістіть в форму для випічки, уклавши зверху начинку - варення. Другу частину тіста ділимо на смужки або ковбаски, якими прикрашаємо верхівку пирога. Випікаємо пиріг в духовці приблизно 30 хвилин.
- Борошно - 3 склянки
- Маргарин - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 1, 5 Ст. Ложки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Дріжджі свіжі - 16 грам
- Яйця - 2 штуки
- Вода - 230 грам
- Povidlo - 350 грам
Дріжджі розводимо в 100 мл. Води. Додаємо яйця, цукор, сіль і молоко.
Перемішуємо і просіваємо борошно.
Замісити тісто. Додавши в самому кінці розтоплений маргарин.
Тісто виходить однорідним, без грудочок. Присипаємо борошном, накриваємо рушником і ставимо в тепле місце на 3 годину (обмять пару раз).
Відокремлюємо четверту частину тесту.
Більший шматок тіста розкочуємо в тонкий пласт, товщиною 1 см. Розміщуємо тісто на деко, застелений папером для випічки. Укладаємо зверху тепле варення. Краї тесту подгінаем зробивши бортики.
Менший шматок тіста розкочуємо і розрізаємо на смужки. Прикрашаємо смужками тіста верхівку пирога. Змащуємо пиріг яйцем і випікаємо в духовці 30 хвилин, температура 200 градусів.
Смачного!