Пиріг на дріжджах з яблуками
(покроковий рецепт з фото)
У мене є багато старих книг з кулінарії, і іноді я їх переглядаю. Трапляються дуже цікаві рецепти, наприклад, як цей пиріг на дріжджах з яблуками. Розповім детально, як його приготувати.
У цьому рецепті використовуються дріжджі, тому пиріг виходить пишним, м'яким і смачним. Замість яблук можна взяти груші, теж вийде чудово. А подати гарячий пиріг можна з будь-яким солодким соусом або з морозивом.
- Яйця - 2 штуки
- Вершкове масло - 85 грам
- Дріжджі сухі активні - 2 чайних ложки
- Молоко - 3 Ст. Ложки
- Ванілін - 1, 5 чайних ложки
- Сіль - 3/4 чайних ложки
- Яблука - 3 штуки
- Цукор - 3 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
1
У великій мисці виделкою ретельно перемішайте дріжджі, цукор і тепле молоко.
2
Додайте яйця (кімнатної температури), збийте міксером до однорідної суміші.
3
Всипте просіяне борошно, ванілін і сіль, продовжуючи збивати тісто міксером.
4
Додайте шматочки м'якого вершкового масла, збийте все разом до утворення гладкого, м'якого тесту.
5
Перекладіть тісто в форму діаметром 20 см, добре змащену маслом, накрийте харчовою плівкою і залиште в теплому місці на 2 годину.
6
Поки тісто підходить, підготуйте яблука: виріжте серцевину, очистіть від шкірки і наріжте красивими часточками. На сковороді розтопіть вершкове масло з цукром і розкладіть яблука. Готуйте яблука 15 хвилин, перевернув их 1 раз, щоб вони рівномірно вкрилися карамеллю.
7
Через 2 години дріжджове тісто збільшилося в об'ємі в 2 рази. Викладіть на тісто карамелізуватися яблучні дольки, залиште пиріг ще на 1 годину в теплому місці.
8
Випікайте пиріг до готовності і золотистого кольору в духовці, розігрітому до 180 градусів.
9
Готовому пирогу дайте час трохи охолонути (спочатку в формі, а потім на решітці на столі), подавайте його на стіл теплим, з чаєм або кавою. Смачного!