Пиріг «Манник» на молоці
(покроковий рецепт з фото)
Мені цей пиріг подобається своєю особливою текстурою і ніжним смаком, кожен шматочок тане в роті. Готується він на основі манки, від цього і назва. Розповім, як приготувати пиріг «Маннік» на молоці.
У більшості випадків господині готують цей пиріг на кефірі або ряжанка, засипають манку і залишають на 1-2 годину, щоб та розбухла. З молоком все зовсім по-іншому, манку заварюють в молоці, виходить каша, до якої вже додають всі інші інгредієнти. Пиріг виходить ніжним і смачним.
- Борошно - 1 Склянка
- Манька - 0, 5 склянки
- Цукор - 180 грам
- Молоко - 1 Склянка
- Вершкове масло - 3-4 Ст. Ложок
- Сіль - 1 щіпка
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Екстракт ванілі - 1 Чайна ложка
- Грецькі горіхи - За смаком
1
Підігрійте молоко і перелийте його в миску, додайте манку, перемішайте і залиште на 10-20 хвилин.
2
В іншу миску викладіть борошно, сіль, розпушувач, цукор і соду, перемішайте. Викладіть все сухі складові в миску до рідким, перемішайте і додайте розтоплене вершкове масло, ще раз все перемішайте.
3
Подрібніть горіхи, викладіть їх в миску і додайте екстракт ванілі.
4
Форму для випічки змастіть вершковим маслом і посипте борошном, потім обтрусіть від муки і влийте в форму тісто, розподіліть його по формі і відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин.
5
Через півгодини дістаньте пиріг з духовки і перекладіть його на решітку, залиште на 30 хвилин, після можете перекласти на тарілку.
6
Наріжте пиріг на шматочки - і можете подавати до столу. Смачного!