Торт «Манник» на молоці
(покроковий рецепт з фото)
Торти не обов'язково готувати на свята. Я роблю випічку раз в тиждень, коли вся родина може зібратися за столом або приходять друзі. Але вибираю прості рецепти, які завжди виходять смачними.
Наприклад, я пропоную вам дізнатися про те, як приготувати торт "маннік" на молоці. Думаю, що багато хто знайомий з цією випічкою з самого дитинства. У вас вийде повітряний бісквіт. До нього можна додати солодкий крем і прикраси. Тісто замішується просто, в складі є цікаве доповнення - цедра і сік лимона.
- Борошно пшеничне - 1 Склянка
- Молоко жирне - 1 Склянка
- Манна крупа - 1 Склянка
- Вершкове масло - 50 грам
- Яйце - 3 штуки
- Цукор - 1 Склянка
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Сода - 1 Чайна ложка
- Оцет - 1 Чайна ложка
- Сік лимона - 3-4 капель
- Цедра лимону - 1 Ст. Ложка
У глибокій мисці збийте вінчиком молоко з манкою і цукром. Залиште суміш на півгодини.
Потім до маси додайте розтоплене масло з яйцями. Ще раз збийте.
Потім додайте цедру і сік лимона, перемішайте.
Далі просійте до основної маси борошно і додайте гашене оцтом соду. Замісити тісто.
Тісто влийте в форму для випічки. Залиште його на 30 хвилин.
Запікайте маннік в духовці при 180 градусах протягом 35 хвилин. Приємного чаювання!