Рецепт Торт «Манник» на молоці фото

Торт «Манник» на молоці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Крупи , Манька
Страви без випічки
На полуденок , Для дітей , Десерт
Випічка , Солодке , Торти , Бісквітний торт
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 40 хв.

Торти не обов'язково готувати на свята. Я роблю випічку раз в тиждень, коли вся родина може зібратися за столом або приходять друзі. Але вибираю прості рецепти, які завжди виходять смачними.

Опис приготування:

Наприклад, я пропоную вам дізнатися про те, як приготувати торт"Маннік" на молоці. Думаю, що багато хто знайомий з цією випічкою з самого дитинства. У вас вийде повітряний бісквіт. До нього можна додати солодкий крем і прикраси. Тісто замішується просто, в складі є цікаве доповнення - цедра і сік лимона.

  • Борошно пшеничне - 1 Склянка
  • Молоко жирне - 1 Склянка
  • Манна крупа - 1 Склянка
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Яйце - 3 штуки
  • Цукор - 1 Склянка
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Сода - 1 Чайна ложка
  • Оцет - 1 Чайна ложка
  • Сік лимона - 3-4 капель
  • Цедра лимону - 1 Ст. Ложка
торт
У глибокій мисці збийте вінчиком молоко з манкою і цукром. Залиште суміш на півгодини.
торт
Потім до маси додайте розтоплене масло з яйцями. Ще раз збийте.
торт
Потім додайте цедру і сік лимона, перемішайте.
торт
Далі просійте до основної маси борошно і додайте гашене оцтом соду. Замісити тісто.
торт
Тісто влийте в форму для випічки. Залиште його на 30 хвилин.
торт
Запікайте маннік в духовці при 180 градусах протягом 35 хвилин. Приємного чаювання!

Схожі рецепти